Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is een prachtige hangplant met trossen van delicate, zachtroze bloemen. Deze plant heeft een rijke bloei en kan een mooie, hangende uitstraling geven aan terrasmanden, balkonbakken of bloembakken. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de bloemen. De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en charme aan je tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is niet groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die meestal in het voorjaar en de zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of goed te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk beperkt zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleren door de bovenste laag van de grond aan te raken en alleen water geven wanneer deze droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en geur. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar uw tuin.

  Ja, de Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is goed voor biodiversiteit omdat het nectar levert voor bijen en vlinders. Daarnaast kan het ook kleine dieren aantrekken die op zoek zijn naar voedsel of beschutting. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot de vroege herfst en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze periode produceert de plant vele bloemen die zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. In de volle zon zal de plant bloeien en groeien.

  Nee, de Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor in de tuin of op het balkon. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose heeft een geluidsdempende werking dankzij de bladeren en stengels die geluidstrillingen absorberen. Functie: Geluidsdempend Tuinplanten: Ja

 • De Diascia plant kan het beste regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of najaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde van rond de 6,5 tot 7,5 en vermijd te natte of compacte grond. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant is ideaal voor een border of hanging basket.

  Het is raadzaam om in de winter de plant te beschermen door mulch te gebruiken rond de wortels en deze af te dekken met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels constant nat worden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken met een algemene tuinmeststof.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof die geschikt is voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof in het voorjaar en nogmaals halverwege het groeiseizoen. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid tegen te gaan en de grond te beschermen. Kies bij voorkeur organische mulch zoals boomschors of compost.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een goede bemesting kan ook helpen om de optimale groeiomstandigheden te creëren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig de bladeren inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen of slakken. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes te planten in de buurt van de Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose. Indien nodig kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is een prachtige hangplant met trossen van delicate, zachtroze bloemen. Deze plant heeft een rijke bloei en kan een mooie, hangende uitstraling geven aan terrasmanden, balkonbakken of bloembakken. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de bloemen. De Diascia Flying Colors Trailing Antique Rose is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur en charme aan je tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.