Diascia Flying Colors Upright Apricot

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Diascia Flying Colors Upright Apricot is een prachtige en opvallende vaste plant met een rechtopgaande groeiwijze. De plant produceert talrijke trossen van zalmoranje bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. De bloemen bloeien van het voorjaar tot aan het begin van de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van de Diascia heeft een lichtgroene kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Diascia Flying Colors Upright Apricot is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die regelmatig bloeit en goed gedijt in de tuin. Het is een populaire keuze voor borders en bloembakken.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant op een beschutte plek in de tuin te planten tijdens de wintermaanden. Het is raadzaam om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren bij strenge vorst.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Apricot is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De Diascia Flying Colors Upright Apricot heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en plant hem op een zonnige plek in de tuin. Houd voldoende afstand tot andere planten zodat de Diascia genoeg ruimte heeft om te groeien.

  De Diascia Flying Colors Upright Apricot doet het het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw zal de groei van de plant worden beperkt en zal hij minder bloemen produceren. Over het algemeen wordt aanbevolen om deze plant in de zon te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te droog of te nat is. Het is beter om de plant water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Apricot is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, Tuinplanten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en zaden. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben in de tuin om een gezond ecosysteem te bevorderen. Let op bijen- en vlindervriendelijke planten wanneer je bijdraagt aan biodiversiteit in jouw tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. De bloemen hebben een abrikooskleurige tint en groeien rechtop.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen. Planten in de volle zon kunnen sneller uitdrogen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het sap of de bladeren van de plant kunnen zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Apricot heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met prachtige abrikooskleurige bloemen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en volheid te behouden. Knip de uitgebloeide bloemen en lelijke takken weg met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat er altijd groene bladeren aan de plant blijven zitten.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te nat wordt.

  De Diascia Flying Colors Upright Apricot heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vocht maar vermijd wateroverlast.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. De plant kan zowel in een border als in een pot geplaatst worden.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of fleece over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed water kan blijven opnemen, ook tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig voor gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Diascia hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en nogmaals halverwege het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de planten te beschermen tegen vorstschade en in de zomer om de wortels koel te houden. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost of boomschors is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten de categorie hebben over het algemeen een lichte zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of meststoffen. Houd de pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u regelmatig de plant controleren op eventuele ongedierte en deze handmatig verwijderen. Tot slot kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen indien nodig.

 • Omschrijving

  De Diascia Flying Colors Upright Apricot is een prachtige en opvallende vaste plant met een rechtopgaande groeiwijze. De plant produceert talrijke trossen van zalmoranje bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. De bloemen bloeien van het voorjaar tot aan het begin van de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van de Diascia heeft een lichtgroene kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.