Gazania 'Gazoo Clear Orange'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Gazoo Clear Orange' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant. Hij heeft heldere, oranje bloemen die opvallen in de tuin. De plant vormt compacte rozetten van diepgroen blad. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze Gazania is geschikt voor zonnige borders en rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Gazania 'Gazoo Clear Orange' is geen groenblijvende plant, maar verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer en herfst. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een beschermhoes.

  Ja, de Gazania plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig dood te bloemen verwijderen bevordert de bloeiperiode.

  De Gazania 'Gazoo Clear Orange' heeft ruimte nodig om zich uit te spreiden en te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen deze plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en om te voorkomen dat ze elkaar verstikken. Houd bij het planten rekening met de groeiruimte die elke plant nodig heeft.

  Gazania 'Gazoo Clear Orange' groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  Gazania 'Gazoo Clear Orange' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de frequentie van het water geven daarop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere oranje bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivers.

  Tuinplanten zoals de Gazania 'Gazoo Clear Orange' dragen over het algemeen niet bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak uitheems en niet inheems zijn in het ecosysteem waarin ze groeien. Het planten van inheemse plantensoorten is over het algemeen gunstiger voor biodiversiteit. Het is daarom aan te raden om inheemse planten te kiezen om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  De "Gazania 'Gazoo Clear Orange'" bloeit meestal van juni tot september. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien. Echter, regelmatig water geven is ook belangrijk, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant Gazania 'Gazoo Clear Orange' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren aangezien het giftige stoffen kan bevatten voor mens en dier. Het is daarom belangrijk om de plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, Gazania 'Gazoo Clear Orange' heeft een geluidsdempend effect vanwege het dichte bladerdek en de structuur van de bladeren. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekozen om geluid te dempen.

 • Je kunt de oude bloemen verwijderen met een schaar of snoeischaar om de plant er netjes uit te laten zien. Snoei de plant ook lichtjes in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder eventueel dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, maar voorkom dat de wortels constant in water staan.

  De plant heeft goed doorlatende en voedzame potgrond nodig. Kies bij voorkeur een mix die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei van Tuinplanten. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig verbeteren van de bodem met compost of organische mest kan de groei en bloei van Tuinplanten bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon, op een goed doorlatende bodem. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin. Hij kan zowel in de border als in potten worden geplant.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral bij strenge vorstperiodes. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Zorg ervoor dat de aarde goed gedraineerd is en geef af en toe water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant elke lente een organische meststof of speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een betere bloemproductie.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur. Kies voor organische materialen zoals compost, boomschors of stro.

  De gazoo houdt van neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op insecten of sporen van schimmels. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum kan helpen bij het afweren van ongedierte zonder schade toe te brengen aan de plant. Als de plaag te groot wordt, kunnen insecticiden worden gebruikt, maar met mate en volgens de aanbevelingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Gazania 'Gazoo Clear Orange' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant. Hij heeft heldere, oranje bloemen die opvallen in de tuin. De plant vormt compacte rozetten van diepgroen blad. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze Gazania is geschikt voor zonnige borders en rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.