Gazania 'Gazoo Clear Vanilla'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' is een laagblijvende plant met groen blad en opvallende bloemen. De bloemen hebben een crèmekleurige tot lichtgele kleur met een donkerder hart. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Tuinplanten zijn over het algemeen winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om in strenge winterse omstandigheden bescherming te bieden, zoals mulch of een beschermende hoes. Het is belangrijk de plant goed te verzorgen in de winterperiode om deze gezond te houden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Het is aan te raden om de plant op voldoende afstand van andere planten te plaatsen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei en groei belemmeren.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomer kan het vaker nodig zijn om water te geven dan in de winter.

  Ja, Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' trekt vlinders en bijen aan dankzij de heldere kleuren van de bloemen en de nectar die ze produceren. Deze planten zijn dus ideaal voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  De plant Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Het is een kleurrijke toevoeging die kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in een tuin. Over het algemeen kan worden gezegd dat tuinplanten zoals Gazania's een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf de zomermaanden tot aan het najaar. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste gedijen op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en takken. Maar het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde bladeren en takken weg.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Vermijd overbewatering.

  Tuinplanten zoals Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond te drassig wordt.

  Tuinplanten zoals Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' geven de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde die neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware en zeer vochtige grond, omdat dit de groei van de plant negatief kan beïnvloeden.

  De Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond en kies een plek in de tuin waar de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen kou en vorst. Dit kun je doen door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Gazania hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een langzaam werkende meststof tijdens het groeiseizoen en vermijd overbemesting. Bemestingsbehoeften kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de plant en de grondkwaliteit.

  Het is aan te raden om rondom de plant een laag mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, compost of stro. Zorg er wel voor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant komt te liggen.

  Gazania houdt van neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, anders kunnen de planten moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen uit de grond. Het gebruik van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, trips, spint en slakken. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Gazania 'Gazoo Clear Vanilla' is een laagblijvende plant met groen blad en opvallende bloemen. De bloemen hebben een crèmekleurige tot lichtgele kleur met een donkerder hart. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.