Gazania 'Gazoo Clear Yellow'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er en smuk og iøjnefaldende plante med klare gule blomster. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i jorden og i potter. Bladene er grønne og danner en smuk kontrast til de lyse gule blomster. Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er en solelskende plante, der blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er derfor en berigelse for enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er en stedsegrøn plante. Den beholder sine blade hele året. Det er derfor et smukt tilføjelse til haven for konstant grønt i bede.

  De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er vinterhård op til -5 grader Celsius. Denne plante kan tåle let frost, men det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer for at undgå skader. Gazania'er er generelt velegnede til vores klima og kan overleve godt i de fleste danske haver.

  Ja, Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er nem at vedligeholde. Den kræver minimal pleje og trives godt i fuld sol. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster fremmer blomstringen.

  De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og blomstre ordentligt. Ved plantningen skal du også tage højde for vækstrummet for andre planter i området.

  Haveplanter som Gazania 'Gazoo Clear Yellow' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil de vokse mindre godt og også producere færre blomster. Vælg derfor en solrig placering til denne plante.

  Gazania 'Gazoo Clear Yellow' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at give planten vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne.

  Ja, Gazania planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres klare farver og nektarrige blomster, hvilket gør dem meget attraktive for bestøvere. De er smukke planter at have i haven på grund af deres evne til at tiltrække disse nyttige insekter. Det er derfor et godt valg for naturelskere, der gerne vil fremme biodiversitet i deres have.

  Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er attraktiv for bier og sommerfugle, hvilket kan fremme biodiversiteten i haven. Det er et farverigt tillæg til haven og kan hjælpe med at tiltrække forskellige typer af insekter. At vedligeholde planten regelmæssigt kan bidrage til at bevare biodiversiteten i haven.

  De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' blomstrer fra juni til oktober, og blomstringsperioden kan vare op til 4 måneder.

  Ja, Gazaniaer kan godt lide fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Planten er ideel til haven eller altanen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales at kun forbruge planter, der er specifikt dyrket til menneskelig forbrug. Det er vigtigt at være forsigtig med at spise planter i haven, da nogle kan være giftige.

  Ja, nogle planter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og stilke, der absorberer lydbølger. Planter bidrager til et sundt miljø ved at reducere støj. Planter i haven kan hjælpe med at dæmpe lyd og skabe en rolig atmosfære.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede blade og blomster for at holde planten sund. Beskær regelmæssigt for at opretholde plantens form og størrelse.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at undgå, at bladene og blomsterne bliver våde.

  De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let og frugtbar, med en pH-værdi mellem 5,8 og 6,2 for optimal vækst. Tilføj eventuelt ekstra kompost eller organisk materiale for en sund plantevækst.

  Planten foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. En let sandjord er ideel til denne planteart.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde forhold. Velegnet til brug i bede eller i en potte på terrassen.

  Have planter som Gazanier kan være frostfølsomme og har derfor brug for beskyttelse om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planterne med et lag muld eller blade, eller ved midlertidigt at flytte dem til et beskyttet sted. Sørg for, at planterne også får tilstrækkeligt med vand i løbet af vintermånederne.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Sørg for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Have provide regelmæssig gødning til haveplanter som Gazania i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med højt indhold af kvælstof, fosfor og kalium for at fremme vækst og blomstring. Gød planten i henhold til anvisningerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Brugen af muld bidrager til at holde på fugtigheden i jorden og undertrykke ukrudt. Det kan også sikre en mere konstant jordtemperatur og tilføje næringsstoffer til jorden. Haveplanter har generelt gavn af et lag muld omkring deres rødder.

  Gazania 'Gazoo Clear Yellow' trives bedst i jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Derfor er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og justere den, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på haverplanter kan naturlige metoder bruges, såsom at bruge insektafvisende planter eller at fjerne skadedyr manuelt. Biologiske bekæmpelsesmidler, såsom neemolie, kan også bruges til at bekæmpe skadedyr uden at beskadige planterne. At regelmæssigt tjekke planterne for tegn på skadedyr er også en effektiv måde at opdage og bekæmpe skadedyr tidligt på.

 • Beskrivelse

  De Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er en smuk og iøjnefaldende plante med klare gule blomster. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i jorden og i potter. Bladene er grønne og danner en smuk kontrast til de lyse gule blomster. Gazania 'Gazoo Clear Yellow' er en solelskende plante, der blomstrer fra foråret til efteråret. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er derfor en berigelse for enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.