Gazania Gazoo Yellow With Ring

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania Gazoo Yellow With Ring is een laagblijvende plant met mooie gele bloemen en een opvallende ring van een andere kleur rond het hart van de bloem. Deze plant heeft heldergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgele bloemen. De Gazania Gazoo Yellow With Ring bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen en bloembakken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft weinig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en structuur nodig hebben.

  De Gazania Gazoo Yellow With Ring is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Om de plant te beschermen tegen vorst is het aan te raden om deze tijdens strenge vorst binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag stro.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in droge en zonnige omstandigheden. Snoeien en bemesten is nauwelijks nodig.

  De Gazania Gazoo Yellow With Ring heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Overbevolking kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Gazania Gazoo Yellow With Ring groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies dus een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  Tuinplanten zoals de Gazania Gazoo Yellow With Ring hebben over het algemeen in de zomermaanden ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere gele bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die vriendelijk is voor bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt met zijn kleurrijke bloemen en nectar. Het zorgt voor een gevarieerde voedselbron en biedt beschutting voor kleine dieren. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde ecologische balans in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en bloeit voor ongeveer 10 tot 12 weken.

  Ja, de Gazania Gazoo Yellow With Ring kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die houdt van een zonnige standplaats en bloeit het beste in direct zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Nee, de Gazania Gazoo Yellow With Ring is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkt geluidsdempend effect. De bladeren en stengels kunnen geluidsgolven absorberen en het geluid in de omgeving verminderen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan na de bloeiperiode worden teruggesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Het is mogelijk om de plant tot ongeveer 5 cm boven de grond terug te snoeien voor een compactere groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond met zand of klei kan helpen de perfecte balans te behouden.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed gedraineerde grond die niet te nat is. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Het is aan te raden om de bodem voor het planten te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  De Gazania Gazoo Yellow With Ring heeft graag een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien in de tuin. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen te veel regen en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en hem eventueel af te dekken met een fleecedoek of speciale winterbescherming. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet in de volle zon geplaatst worden en heeft goed doorlatende grond nodig. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels constant nat staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om deze tuinplant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert de gezonde groei van de plant. Kies bij voorkeur organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goed doorlatende grond is essentieel voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Gazania Gazoo Yellow With Ring, kunt u het beste preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten om ongedierte te bestrijden. Als dit niet helpt, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticiden gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Gazania Gazoo Yellow With Ring is een laagblijvende plant met mooie gele bloemen en een opvallende ring van een andere kleur rond het hart van de bloem. Deze plant heeft heldergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgele bloemen. De Gazania Gazoo Yellow With Ring bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen en bloembakken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft weinig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.