Verbena Babylon Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Babylon Purple er en smuk og farverig staude, der er kendt for sine klare lilla blomster. Det er et populært valg til bede og blomsterbede på grund af dets lange blomstringsperiode og tiltalende udseende. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den til et værdifuldt tilføjelse til enhver have. Verbena Babylon Purple trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten vokse kompakt og fyldig, hvilket gør den til et smukt supplement til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Verbena Babylon Purple er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade og får nye blade om foråret. Det er derfor en løvfældende plante.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Det er en haveplante, der trives godt i tempererede klimaer.

  Ja, denne plante er ret let at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, og beskær regelmæssigt for at fremme væksten. Generelt vil planten trives godt uden alt for meget besvær.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne sprede sig og vokse godt. Det anbefales at plante planterne cirka 30-40 centimeter fra hinanden, så de har nok plads til at udvikle sig. Husk også at tage højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer planteaflstanden.

  Ja, Verbena Babylon Purple trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for at forblive sund. I skyggen kan væksten og blomstringen af planten blive hæmmet.

  Haveplanter som Verbena Babylon Purple har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og mængden af nedbør. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet for at undgå rodødsel. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, inden man giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tiltrækker dermed nyttige insekter til haven. Det er derfor et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den har nektarrige blomster, der tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Disse insekter spiller en vigtig rolle i bestøvningen af planter og bidrager til mangfoldigheden i naturen i haven. Planter som denne kan hjælpe med at skabe sunde og varierede økosystemer.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til fire måneder.

  Verbena Babylon Purple trives bedst i fuld sol. Det er en solelskende plante, der kan tåle direkte sollys. Det er derfor ikke et problem for mig at stå i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og dyrkes primært som en prydplante i haven. At indtage planten kan muligvis være skadeligt for helbredet. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Verbena Babylon Purple har ingen lyddæmpende egenskaber. Det er en smuk blomstrende plante til haven. Planten tiltrækker sommerfugle og bier.

 • For at holde planten sund er det vigtigt at beskære regelmæssigt. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at fremme væksten. Beskær planterne kraftigt tilbage om foråret for en kompakt og blomstrende vækst.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante foretrækker godt drænet pottemuld for at forblive sund. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer helt ud. Giv regelmæssigt næring og sørg for tilstrækkelig dræning i potten.

  Disse planter har brug for godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordfrugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodforrådning. Tilsætning af kompost eller organisk gødning kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Verbena Babylon Purple trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Placer planten i veldrænet jord for optimale vækstbetingelser.

  Haveplanter som Verbena Babylon Purple har brug for beskyttelse i vintermånederne. Dette kan gøres ved at lægge muld eller blade rundt om planten og dække planten med et specielt vintercover. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for eventuel skade og tilføje ekstra beskyttelse efter behov.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst.

  Haveplanter som Verbena Babylon Purple har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og eventuelt en gang til midtvejs i vækstsæsonen. Følg altid instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulch er godt for haveplanter, da det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen. Det anbefales at bruge organisk mulchmateriale, såsom blade, kompost eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og lad plads være fri omkring plantens stamme.

  Verbena Babylon Purple foretrækker neutrale til let sure jordbunde med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. En passende jordens surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt at opretholde de korrekte jordbundsforhold for optimal vækst.

  For at undgå skadedyr som bladlus, trips og spindemider er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for tegn på skadedyr. Hvis nødvendigt kan naturlige fjender som mariehøns bruges til biologisk bekæmpelse. Brug af insekticider bør undgås, da det kan være skadeligt for nyttige insekter og økosystemet i haven.

 • Beskrivelse

  Verbena Babylon Purple er en smuk og farverig staude, der er kendt for sine klare lilla blomster. Det er et populært valg til bede og blomsterbede på grund af dets lange blomstringsperiode og tiltalende udseende. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den til et værdifuldt tilføjelse til enhver have. Verbena Babylon Purple trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten vokse kompakt og fyldig, hvilket gør den til et smukt supplement til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.