Verbena Tukana Denim Blue

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Tukana Denim Blue is een prachtige en opvallende plant met diepblauwe bloemen die een vrolijke en kleurrijke toevoeging vormen aan elke tuin of bloembed. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en gevarieerde tuin. De compacte groeiwijze maakt deze plant ideaal voor borders, potten of hangmanden. De Verbena Tukana Denim Blue gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Al met al is deze plant een prachtige en makkelijk te onderhouden keuze voor liefhebbers van bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Verbena Tukana Denim Blue is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw bloeit en wel wat vorst kan hebben. Het wordt aangeraden om deze plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze tuinplanten zijn niet bestand tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige plek te zetten voor de beste groei. Snoei de plant regelmatig om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor optimale luchtcirculatie. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertraagd worden en de bloei kan minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het zal zeker de aandacht van deze bestuivers trekken in uw tuin.

  Ja, de Verbena Tukana Denim Blue is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het draagt bij aan de diversiteit van insecten in een tuin en bevordert de bestuiving van andere planten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel twee maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de plant heeft een bladstructuur die geluid kan absorberen, waardoor het een geluidsdempend effect heeft in de tuin.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te stimuleren. Eventueel kan de plant na de bloei opnieuw worden teruggesnoeid om nieuwe bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Voor de Verbena Tukana Denim Blue is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is om de wortels van de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen bij het behouden van de bodemkwaliteit.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplant kan goed geplant worden in borders of bloembakken.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook raadzaam om de plant op een beschutte locatie te plaatsen en regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer uit de beschutting te halen en eventueel te snoeien om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant af en toe om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals de Verbena Tukana Denim Blue hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de meststof gelijkmatig over de grond te verdelen en niet direct op de bladeren te strooien.

  Mulchen rondom de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm dik.

  De plant heeft een gemiddelde zuurgraad van de bodem nodig (pH 6-7). Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en eventueel te corrigeren met kalk of zwavel indien nodig. Een juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kun je overwegen om regelmatig de planten te controleren op aanwezigheid van plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om insecten te weren. Tot slot kan ook het aanbrengen van mulch rond de planten helpen om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  De Verbena Tukana Denim Blue is een prachtige en opvallende plant met diepblauwe bloemen die een vrolijke en kleurrijke toevoeging vormen aan elke tuin of bloembed. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en gevarieerde tuin. De compacte groeiwijze maakt deze plant ideaal voor borders, potten of hangmanden. De Verbena Tukana Denim Blue gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Al met al is deze plant een prachtige en makkelijk te onderhouden keuze voor liefhebbers van bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.