Verbena Tukana Salmon Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Tukana Salmon Rose is een prachtige en kleurrijke vaste plant met zalmroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De Verbena Tukana Salmon Rose gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen of als hangplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet elk seizoen verliest. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en groen willen behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. Het is ook mogelijk om de plant te beschermen met een fleece of noppenfolie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de zon. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei. Snoeien na de bloei bevordert nieuwe bloemknoppen.

  De "Verbena Tukana Salmon Rose" heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig uit te kunnen spreiden en gezond te blijven. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  De Verbena Tukana Salmon Rose groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kunnen de bloemen en bladeren minder goed gedijen en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant verlangt regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen profiteren van bestuivende insecten.

  Tuinplanten zoals Verbena Tukana Salmon Rose dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun nectar en pollen. Hierdoor helpen ze bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Het is dus goed voor de biodiversiteit om deze plantensoort in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Deze plant kan prachtig bloeien en groeien in de zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege de mooie bloemen en geurige bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door de zachte bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon. Echter, het effect is niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode en beschadigde takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant in plaats van op de bladeren.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe voor optimale groei en bloei.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te veel water vasthoudt. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Verbena Tukana Salmon Rose gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten en eventueel af te dekken met vliesdoek tijdens extreem koude periodes. Verder kan het helpen om de plant in een pot te zetten zodat deze gemakkelijk naar een beschermde locatie verplaatst kan worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met een universele meststof.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en moet daarom vermeden worden.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt bodemerosie. Kies een organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of bladeren.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten is meestal neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je planten in de grond zet, om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen kunnen opnemen. Het is mogelijk om de pH-waarde van de bodem aan te passen door kalk of zwavel toe te voegen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op luizen, spint en andere beestjes. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen ingezet worden als er toch ongedierte aanwezig is. Daarnaast kunnen ook roofinsecten worden ingezet om de overlast van plaagdieren tegen te gaan.

 • Omschrijving

  De Verbena Tukana Salmon Rose is een prachtige en kleurrijke vaste plant met zalmroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De Verbena Tukana Salmon Rose gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen of als hangplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.