Verbena Ipanema Blue

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Ipanema Blue is een prachtige vaste plant met opvallende blauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. Verbena Ipanema Blue trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Verbena Ipanema Blue is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Deze plant behoort tot de categorie van de Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan -5 graden Celsius. Bij strenge vorst kan de plant afsterven.

  De Verbena Ipanema Blue is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen groeien. Plant de bloem op een afstand van ongeveer 20 tot 30 centimeter van andere planten voor het beste resultaat.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In volledige schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden. Zorg dus voor een plek met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals Verbena Ipanema Blue hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven. Let op dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, de Verbena Ipanema Blue is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een kleurrijke en gevarieerde omgeving, wat gunstig is voor verschillende diersoorten. Het regelmatig snoeien en onderhouden van de plant kan ook bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 tot 8 uur zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot ongewenste bijwerkingen. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluidsdempende werking. Net als vele andere tuinplanten helpen ze geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving. Het planten van deze soort kan dus bijdragen aan een rustigere leefomgeving.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond nooit compleet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te lang in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende, voedzame potgrond voor tuinplanten bij het kweken van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben een goed doorlatende grond nodig met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, omdat hierdoor de wortels kunnen gaan rotten. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.5 wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  De Verbena Ipanema Blue groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Deze tuinplant kan in de volle zon of halfschaduw worden geplaatst.

  Tuinplanten zoals Verbena Ipanema Blue hebben vaak winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermhoes, om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Het is ook belangrijk om de dode delen van de plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant dient regelmatig water te krijgen en staat graag op een zonnige plek. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat, zoals stikstof, fosfor en kalium.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het behouden van vocht in de grond, het onderdrukt onkruidgroei en het verbetert de bodemstructuur. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals stro, bladeren of boomschors voor de beste resultaten. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of basis van de plant vrij blijft om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden voor de plant te creëren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventueel ongedierte. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Een goede bodem en voldoende beluchting kan ook helpen om de plant gezond te houden en zo ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Verbena Ipanema Blue is een prachtige vaste plant met opvallende blauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. Verbena Ipanema Blue trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.