Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye is een compacte en groenblijvende plant met prachtige blauwe bloemen en een opvallend wit oogje in het midden. Deze lobelia heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 cm. Het is een ideale plant voor borders, hanging baskets en bloembakken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van de lente tot de herfst. Deze lobelia gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die vorstgevoelig is en meestal niet de winter overleeft. Het is dus belangrijk om hem in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden bij vorst. Het is raadzaam om de plant binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is geen winterharde plant en kan dus niet buiten blijven staan tijdens de winter.

  Ja, de Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weinig last heeft van ziektes of plagen. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met eventuele naburige planten die ook ruimte nodig hebben om te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij heeft niet veel zonlicht nodig en kan gedijen in gedeeltelijk of volledige schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de helderblauwe bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivende insecten. Het is dus zeker een goede optie als u vlinders en bijen in uw tuin wilt lokken.

  Ja, planten die bloeien en nectar bevatten, zoals Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye, zijn gunstig voor de biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Over het algemeen dragen bijen, vlinders en andere bestuivers bij aan een gezonde biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer vier maanden.

  Ja, de Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye kan goed tegen de volle zon. Het is van belang dat de plant voldoende water krijgt wanneer deze in de volle zon staat. Het is tevens belangrijk dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt gebruikt als tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is dus niet geschikt om te eten.

  Nee, deze plant is niet geluidsdempend. Het is meer bekend om zijn heldere blauwe bloemen en compacte groeiwijze.

 • Tuinplanten zoals deze hebben geen specifieke snoei nodig, tenzij om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Ook kan licht snoeien na de bloei de plant helpen om compact te blijven. Over het algemeen groeit deze Lobelia soort vanzelf goed.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. In droge periodes kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vochtigheidsgraad. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Vermijd zware, compacte of zure grond voor optimale groei en bloei.

  De Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder het vriespunt komen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag stro, bladeren of mulch om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om wind en kou te vermijden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig mest voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof in het voorjaar en herfst, en eventueel een speciale bloeimeststof in het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de bemesting goed verdeeld wordt en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor de plant omdat het de bodem vochtig houdt, onkruidgroei helpt voorkomen en de grond beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan worden toegepast in het voorjaar en het najaar, met een laag van ongeveer 5-7 cm. Kies organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is gevoelig voor trips, bladluizen en slakken. Houd de plant goed in de gaten en verwijder handmatig eventueel ongedierte. Een natuurlijk bestrijdingsmiddel kan ook worden toegepast indien nodig.

 • Omschrijving

  Lobelia erinus Laguna Compact Blue With Eye is een compacte en groenblijvende plant met prachtige blauwe bloemen en een opvallend wit oogje in het midden. Deze lobelia heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 cm. Het is een ideale plant voor borders, hanging baskets en bloembakken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van de lente tot de herfst. Deze lobelia gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.