Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue is een laaggroeiende plant met donkerblauwe bloemen die overhangen aan hangende stengels. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel in hangmanden als in borders worden geplant. De Lobelia gedijt het best in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te blijven bloeien. De donkerblauwe bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Met zijn trailing habit en prachtige bloemen is de Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst en winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of bloembak.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en af en toe verwijderen van uitgebloeide bloemen. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en dat er voldoende afstand is tot andere planten om overwoekering te voorkomen. In een tuinperk is het aan te raden om de planten ongeveer 15-20 cm uit elkaar te planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen. Kies daarom bij voorkeur een plek in de zon voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de warmte en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar uw tuin.

  Als kleine bloeiende plant met aantrekkelijke bloemen die vlinders aantrekt, kan de Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue zeker bijdragen aan de biodiversiteit in jouw tuin. Het is een mooie toevoeging aan een gevarieerd ecosysteem en trekt nuttige insecten aan die kunnen bijdragen aan de bestuiving van andere planten. Let ook op andere planten die bijen, vogels en andere dieren aantrekken om de biodiversiteit in jouw tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen felle middagzon. In de volle zon zal de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, de plant Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om alleen planten te eten die specifiek worden gekweekt om te worden gegeten.

  Nee, Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en wordt vaak gebruikt voor hangmanden en bloembakken.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei eventueel ook dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat het blad nat wordt om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de potgrond vochtig te houden. Het gebruik van meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een gemiddelde vochtigheid hebben. Daarnaast gedijt de plant het beste in een voedzame en lichtzure grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw, dit kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant kan het best beschermd worden tegen de winter door middel van een mulchlaag. Daarnaast is het mogelijk om een beschermende tunnel of koude kas te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Kan worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals de Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de instructies.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Kies een organisch mulch zoals houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten dient bij voorkeur neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH tussen 6 en 7. Zure grond kan ervoor zorgen dat de plant voedingsstoffen minder goed kan opnemen en kan leiden tot groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en verzwakte planten te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om bodembedekking te gebruiken en de planten voldoende ruimte te geven om luchtcirculatie te bevorderen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden toegepast, zoals neemolie of insecticidale zeep.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue is een laaggroeiende plant met donkerblauwe bloemen die overhangen aan hangende stengels. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel in hangmanden als in borders worden geplant. De Lobelia gedijt het best in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te blijven bloeien. De donkerblauwe bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin. Met zijn trailing habit en prachtige bloemen is de Lobelia erinus Laguna Trailing Dark Blue een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.