Ageratum houstonianum Artist Alto Blue

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue is een compacte en bossige plant met helderblauwe bloemen. De bloemen zijn bolvormig en staan in dichte trossen bovenop de groene bladeren. Het is een populaire plant voor borders, randen en potten vanwege de lange bloeiperiode. De plant trekt vlinders aan en gedijt het beste in zonlicht of halfschaduw. De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ageratum houstonianum Artist Alto Blue is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het zal in de winter afsterven en volgend jaar opnieuw geplant moeten worden.

  De plant Ageratum houstonianum Artist Alto Blue is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of een beschermhoes.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Alto Blue is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht is voldoende voor deze plant.

  Ageratum houstonianum Artist Alto Blue heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant. De plant groeit compact en heeft voldoende ruimte nodig om goed te kunnen gedijen. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht rondom de plant.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gebieden met lichte schaduw. Een te donkere standplaats kan leiden tot langere en zwakkere stelen en minder bloemen. Het is daarom aanbevolen om de plant te plaatsen op een plek met voldoende licht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere blauwe bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een waardevolle aanvulling op een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken en te helpen bij bestuiving.

  De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten zoals vlinders en bijen. De plant biedt nectar en voedsel voor deze dieren, waardoor de diversiteit in de tuin wordt vergroot. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. Het is een zomerbloeier die langdurig kleur geeft in de tuin.

  De plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is daarom aan te raden om de plant goed te verzorgen, ook bij felle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking doordat het bladeren en stengels bevat die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. De plant draagt zo bij aan een gezonde leefomgeving.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij je wilt dat hij compacter groeit. Verwijder vertakte stengels om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur organische potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig bemesten van de bodem kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen koude wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bedek de plant met stro of bladeren om deze te beschermen tegen de kou. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen als de temperaturen te laag worden.

  Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water en bemesting voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue plant gedijt goed op een bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bemesting voldoende stikstof bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onkruid onderdrukt en de bodem beschermt tegen temperatuurschommelingen. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar wanneer de grond opgewarmd is en de planten beginnen te groeien. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors voor een gezonde bodem en bloeiende planten.

  Deze plant prefereert een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig te corrigeren.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, witte vlieg en spintmijten. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ingezet worden. Ook kunnen neemolie of een milde zeepoplossing als insecticiden gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue is een compacte en bossige plant met helderblauwe bloemen. De bloemen zijn bolvormig en staan in dichte trossen bovenop de groene bladeren. Het is een populaire plant voor borders, randen en potten vanwege de lange bloeiperiode. De plant trekt vlinders aan en gedijt het beste in zonlicht of halfschaduw. De Ageratum houstonianum Artist Alto Blue voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.