Codiaeum variegatum 'Zanzibar'

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Zanzibar' is een kleurrijke en opvallende kamerplant met bontgekleurde bladeren in tinten van groen, geel, rood en oranje. Deze plant staat bekend om zijn bonte bladtekening en kan tot wel 1 meter hoog worden. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig. De 'Zanzibar' is een gemakkelijke plant om te verzorgen en kan goed gedijen in de juiste omstandigheden. Deze plant voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd felle zonnestralen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en zijn kleurrijke bladeren te behouden. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Codiaeum variegatum 'Zanzibar' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. Te veel zonlicht kan zijn bladeren doen verkleuren of beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Als de plant het te koud heeft, kan dit de groei belemmeren en bladverlies veroorzaken.

  Deze plant bloeit niet, maar produceert decoratieve bladeren het hele jaar door. De bladeren kunnen meerdere maanden aan de plant blijven voordat ze afvallen. Het is een sierplant die voornamelijk bekend staat om zijn felgekleurde bladeren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de kwaliteit van de lucht binnenshuis te verbeteren, vooral door het absorberen van schadelijke stoffen. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, kun je dode of beschadigde bladeren regelmatig verwijderen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te verpotten om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig de oude en vergeelde bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtgewicht structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in een goed gedraineerde potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. Een potgrond speciaal voor kamerplanten kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddel op de bladeren. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De temperatuur voor deze kamerplant moet bij voorkeur liggen tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Deze plant prefereert een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen om de plant gezond te houden. Pas op voor droge lucht, vooral in de wintermaanden, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Door regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen, kunnen Kamerplanten goed gedijen en gezond blijven. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij Kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en andere schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Zanzibar' is een kleurrijke en opvallende kamerplant met bontgekleurde bladeren in tinten van groen, geel, rood en oranje. Deze plant staat bekend om zijn bonte bladtekening en kan tot wel 1 meter hoog worden. Hij gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig. De 'Zanzibar' is een gemakkelijke plant om te verzorgen en kan goed gedijen in de juiste omstandigheden. Deze plant voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.