Gypsophila 'Summer Snow'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila 'Summer Snow' is een vaste plant met fijne, witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokken. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het is een uitstekende borderplant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. 'Summer Snow' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is een mooie aanvulling op tuinen en bloemperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe wat water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te donkere hoekjes in huis.

  De plant heeft wekelijks water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht maar kan ook enkele uren direct zonlicht verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom het beste om de plant te beschermen tegen de felle middagzon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan gemiddeld tussen de 4 tot 8 weken duren.

  Ja, Kamerplanten zoals Gypsophila 'Summer Snow' kunnen de lucht in huis zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is echter niet de belangrijkste eigenschap van deze plantensoort. Andere planten, zoals de Areca palm en de Spathiphyllum, staan bekend om hun luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die lager zijn dan 15 graden. Zorg voor een warme en zonnige standplaats.

 • De Gypsophila 'Summer Snow' kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om de plant gezond te houden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. Houd de plant na het snoeien goed vochtig en geef extra voeding als dat nodig is.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water tijdens de groeiperiode, maar verminder de frequentie in de winter. Voel regelmatig aan de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Vermijd te natte potgrond om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  De bodem voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een lichte en luchtige potgrond is ideaal voor de optimale groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, maar gebruik water om de bladeren schoon te maken.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 tot 8 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in de volle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant. Het is belangrijk dat de plant niet te veel vocht in de lucht heeft, maar ook niet te droog staat. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om een goede drainage te hebben om zuurgraadproblemen te voorkomen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatige voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen, zoals van april tot september, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant alleen als de grond vochtig is om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Gypsophila 'Summer Snow' is een vaste plant met fijne, witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokken. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het is een uitstekende borderplant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond. 'Summer Snow' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is een mooie aanvulling op tuinen en bloemperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.