Gypsophila 'Summer Snow'

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila 'Summer Snow' is een delicate plant met fijne witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokjes. Deze vaste plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. 'Summer Snow' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een mooie aanvulling op borders, rotstuinen en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Gypsophila 'Summer Snow' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Planten die niet groenblijvend zijn, verliezen hun bladeren gedurende bepaalde seizoenen.

  De 'Summer Snow' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in de meeste klimaten in Nederland. Het is echter wel belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Gypsophila 'Summer Snow' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Verder gedijt de plant goed in goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  De Gypsophila 'Summer Snow' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Deze tuinplant kan zich uitbreiden en een bredere ruimte innemen naarmate hij groeit.

  De Gypsophila 'Summer Snow' doet het beter in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Overweeg het verplaatsen naar een zonnigere plek voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine witte bloemen die nectar produceren. Het trekt deze bestuivende insecten aan en helpt zo bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het dragen van de zaden draagt ook bij aan de verspreiding van plantensoorten.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 6 weken lang duren.

  Ja, "Gypsophila 'Summer Snow'" kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende tuinplant die het beste gedijt op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de plant gezond te houden.

  Nee, de plant Gypsophila 'Summer Snow' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, Gypsophila 'Summer Snow' heeft een geluidsdempend effect door de dichtheid van het blad en de stelen. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide stengels weg te knippen. Dit bevordert de bloei en voorkomt zaadvorming. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de vorm en groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Vermijd echter dat de wortels te lang in het water staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit waar Tuinplanten zoals Gypsophila 'Summer Snow' goed gedijen, is goed doorlatend en lichtvochtig. Het is belangrijk dat de grond voedzaam en humusrijk is, en een neutrale tot lichtzure pH heeft. Het is aan te raden om de bodem te verbeteren met compost en organische meststoffen.

  De Tuinplanten Gypsophila 'Summer Snow' heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant geen last heeft van tocht op de standplaats. Gedeeltelijke schaduw wordt echter ook verdragen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen speciale winterbescherming nodig. Gebruik een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan een beschermhoes over de plant worden geplaatst.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral in droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden.

  De Tuinplanten zoals 'Summer Snow' hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontworpen voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rondom de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei. Kies voor organische mulch zoals compost of boomschors.

  De Tuinplanten 'Summer Snow' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te zure grond kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te voorkomen, is het aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren op symptomen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen worden gebruikt om het ongedierte te behandelen. Het is belangrijk om de plant gezond en goed verzorgd te houden om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Gypsophila 'Summer Snow' is een delicate plant met fijne witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokjes. Deze vaste plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. 'Summer Snow' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een mooie aanvulling op borders, rotstuinen en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.