Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia Micronetta Yellow er en smuk dahlia med klare gule blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne er enkelte og har en markant mørk midte. Denne plante blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Dahlia Micronetta Yellow er ideel til grænser, blomsterbede og potter på terrassen. Sørg for en solrig position og regelmæssig vanding for at nyde optimalt af denne farverige plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade og blomster om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en sommerblomst, der har brug for en hvileperiode om vinteren.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indenfor eller beskytte den mod frost i vintermånederne. De tåler ikke strenge frostforhold.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow er en nem plante at vedligeholde. Den har brug for regelmæssig vanding og skal gødes regelmæssigt. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Dahlia Micronetta Yellow har brug for cirka 30 cm plads mellem andre planter for at vokse optimalt. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig plads, så planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Dahlien (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow trives bedst i fuld sol. Skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Dahlia Micronetta Yellow har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen.

  Ja, Dahliaplanter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. De er attraktive planter for bestøvere som sommerfugle og bier i haven. Det er derfor et godt valg, hvis du vil tiltrække disse insekter.

  Haveplanter som Dahlia Micronetta Yellow tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Ved at skabe en varieret have med forskellige plantearter, bidrager du til et sundt og mangfoldigt miljø for forskellige dyr og insekter. Det er bestemt godt for biodiversiteten at have denne plante i din have.

  Denne plante blomstrer normalt fra juli til oktober. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger. Dahlia's (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow er populære haveplanter på grund af deres lange blomstringsperiode.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold og kan lide direkte sollys. Sørg for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod udtørring.

  Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Dahlier har ingen specifikke egenskaber, der dæmper lyd. Planter generelt kan dog hjælpe med at absorbere lyd, men de er primært dekorative og bidrager til et behageligt miljø.

 • Du kan regelmæssigt fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Klip de døde eller beskadigede stængler og blade så tæt på basis som muligt. Ved afslutningen af vækstsæsonen kan du beskære planten helt ned til jorden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at sørge for en god drænet pottejord. En pottemuldssammensætning specielt til blomstrende planter er ideel, så Dahlien kan udvikle sig optimalt. Glem ikke at give regelmæssigt vand og tilføre planten tilstrækkelig næring i vækstsæsonen.

  Dahlien (Diverse Gruppe) Micronetta Yellow trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden kan holde tilstrækkelig fugt, men ikke bliver alt for våd. Regelmæssig gødning vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Dahlien (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Denne plante kan også trives godt i potter og blomsterkasser på en solrig terrasse.

  Haveplanter som denne dahlia skal beskyttes mod frost om vinteren ved at dække dem med et tykt lag halm eller blade. Det er også muligt at grave planten op og opbevare den indendørs på et køligt, mørkt sted indtil foråret. Sørg for at kontrollere planten regelmæssigt i løbet af vinteren for eventuel skade eller råd.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten af nye blomster. Beskær planten om efteråret til lige over jorden og beskyt rødderne mod frost.

  Foretrækker gødskning af haveplanter som denne dahlia er organisk gødning om foråret og sommermånederne. Brug en afbalanceret gødning og undgå overgødskning for at undgå forbrænding af rødderne. Regelmæssig vanding hjælper med at holde planterne sunde og optage næringsstoffer.

  Mulch er en god måde at holde jorden omkring planten fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som træflis eller kompost. Påfør et lag mulch på ca. 5 til 10 centimeter tykt, men sørg for at plantens stængler ikke bliver dækket.

  Dahlien (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den med f.eks. kalk eller gødning. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter, herunder "Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Yellow", kan naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse bruges. Derudover kan også biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum anvendes. For forebyggende foranstaltninger er det vigtigt at holde planten sund ved at gøde regelmæssigt og anvende korrekt vandingspraksis.

 • Beskrivelse

  Dahlia Micronetta Yellow er en smuk dahlia med klare gule blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne er enkelte og har en markant mørk midte. Denne plante blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Dahlia Micronetta Yellow er ideel til grænser, blomsterbede og potter på terrassen. Sørg for en solrig position og regelmæssig vanding for at nyde optimalt af denne farverige plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.