Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Groep) Micronetta Red is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en een compacte groeiwijze. Deze dahlia heeft een weelderige en volle bloemvorm en staat bekend om zijn opvallende kleur. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een populaire keuze voor borders, bloembedden en potten op het terras. De Dahlia Micronetta Red is gemakkelijk te kweken en heeft regelmatig water en zonlicht nodig voor optimale bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's zijn niet groenblijvend en verliezen hun blad in de winter. Het zijn knolgewassen die in het voorjaar opnieuw uitlopen en bloeien. Dahliaplanten zijn daarom niet winterhard en moeten vorstvrij overwinteren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -6 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan buiten in de tuin geplant worden.

  Ja, Dahlia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud, zolang ze voldoende water krijgen en regelmatig worden bemest. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig doodlopende bloemen nodig om te bevorderen.

  De Dahlia heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien, daarom is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten. Een afstand van ongeveer 30-50 cm tussen elke plant is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en genoeg zonlicht te krijgen.

  De dahlia plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen bloeien. Kies dus voor een locatie waar de plant minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden de plant 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige bestuivers aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten in het algemeen zijn niet bijzonder goed voor de biodiversiteit, omdat ze vaak geen inheemse soorten zijn en niet noodzakelijkerwijs bijdragen aan de voedselketen voor wilde dieren. Het is daarom belangrijk om ook inheemse planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen. Dahlia's kunnen echter wel bijen en vlinders aantrekken, die op hun beurt weer bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant zo'n 4 tot 6 maanden lang. Dahlia's staan bekend om hun lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, de Dahlia Micronetta Red kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes wanneer hij in de volle zon staat. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de Dahlia is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen. De bloemen bevatten giftige stoffen en zijn niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de Dahlia planten hebben dichte groeiwijze en kunnen geluid enigszins dempen in de tuin. Het bladerdek en de stengels absorberen een deel van het geluid en verminderen de weerkaatsing ervan. Het effect is echter niet zo groot als bij specifieke geluidsdempende planten.

 • Tijdens het groeiseizoen kunnen uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. In de herfst, na de eerste vorst, kunnen de stengels worden afgeknipt tot ongeveer 10 cm boven de grond. De plant zal in het voorjaar opnieuw uitlopen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om de plant voldoende tijd te geven om op te drogen voordat de temperatuur 's nachts daalt.

  Voor de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig blijven, maar mag niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is geschikt voor deze tuinplant.

  De Dahlia houdt van vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5. Voeg compost of organische mest toe voor een goede bodemkwaliteit.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red heeft een zonnige standplaats nodig. Kies een locatie in de tuin met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ook voor goed doorlatende grond om wateroverlast te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de Dahlia planten te beschermen tegen vorst. Dit kan door een dikke laag mulch rond de planten aan te brengen en ze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Daarnaast is het ook mogelijk om de planten uit te graven en op een koele, vorstvrije plek te bewaren tijdens de wintermaanden.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. In het najaar kunnen de knollen opgegraven en vorstvrij bewaard worden voor het volgende seizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een speciale meststof voor Dahlia's. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om de Dahlia plant te voorzien van mulch, zoals bijvoorbeeld bladeren of compost. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Daarnaast beschermt het de wortels tegen extreme temperaturen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de planten voedingsstoffen beter kunnen opnemen en gezond kunnen groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Red, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van ongedierte kan ook effectief zijn. Overweeg ook het planten van companion plants die natuurlijke vijanden van ongedierte aantrekken.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Groep) Micronetta Red is een prachtige bloeiende plant met dieprode bloemen en een compacte groeiwijze. Deze dahlia heeft een weelderige en volle bloemvorm en staat bekend om zijn opvallende kleur. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een populaire keuze voor borders, bloembedden en potten op het terras. De Dahlia Micronetta Red is gemakkelijk te kweken en heeft regelmatig water en zonlicht nodig voor optimale bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.