Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia Micronetta Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en donkergroen blad. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als borderplant of in bloembakken. De bloemen hebben een mooie volle vorm en bloeien van de zomer tot de herfst. De plant trekt vlinders en bijen aan en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan de tuin. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Dahlia Micronetta Orange.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's zijn niet groenblijvend en sterven af in de herfst. Ze moeten in de winter worden gerooid en op een vorstvrije plaats worden bewaard. Na de winter kunnen ze weer worden geplant in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Dahlia's zijn niet winterhard in koudere klimaten en moeten worden opgegraven en opgeslagen tijdens de winter.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange vereist regelmatig water geven en een vruchtbare grond om optimaal te groeien. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Over het algemeen zijn dahlia's gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze goed gedijen in de tuin.

  Een dahlia plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aangeraden om ze ongeveer 30 cm uit elkaar te planten. Zorg er ook voor dat ze voldoende zonlicht krijgen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder compact groeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben voldoende water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het goed om de plant een keer per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het kan helpen om bestuivers aan te trekken naar je tuin. Het is een mooie toevoeging aan een bloementuin.

  "Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange" draagt bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn kleurrijke bloemen. Het kan helpen om verschillende soorten dieren aan te trekken en de balans in de tuin te bevorderen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die kan bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange bloeit van juli tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. Dahlia's zijn populaire bloeiers in de zomer en herfst.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange kan goed tegen volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de dahlia plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door zijn bladeren en stengels. Echter, het zal niet zo effectief zijn als specifieke geluidsdempende materialen. Het is vooral handig in een tuinsetting waar het omgevingsgeluid enigszins kan verminderen.

 • In het voorjaar kunnen dahlia's tot 15 cm boven de grond worden teruggesnoeid om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken gedurende het groeiseizoen. Laat de plant aan het einde van het seizoen volledig afsterven voordat de knollen worden opgegraven voor opslag.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat voor een gezonde groei van de plant. Bij het verpotten kan het helpen om nieuwe potgrond toe te voegen om de plant optimaal te laten groeien.

  De Dahlia houdt van goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed vocht vasthoudt. Vermijd te natte of te droge grond voor een optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Orange gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast om deze plant optimaal te laten groeien. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten.

  In de winter is het belangrijk om Dahlia's in de grond te laten zitten en te bedekken met een dikke laag mulch om ze te beschermen tegen vorst. Het is ook raadzaam om de plant af te dekken met een vliesdoek of een speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de plant tijdens de koude maanden op een beschutte plek staat om schade door vorst te voorkomen.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig en staat graag op een zonnige plek. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. In het najaar moeten de knollen worden opgegraven en vorstvrij worden bewaard.

  Zorg voor een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit kan de groei en bloei van de plant bevorderen en de wortels beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en dat de stengels en bladeren van de plant vrij blijven.

  De juiste zuurgraad van de bodem voor tuinplanten varieert tussen pH 6,0 en pH 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei van de plant en een optimale opname van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van natuurlijke afweermiddelen zoals knoflookspray of neemolie. Ook regelmatig inspecteren op bladluizen, slakken en rupsen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en probleemplekken direct aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Dahlia Micronetta Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen en donkergroen blad. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als borderplant of in bloembakken. De bloemen hebben een mooie volle vorm en bloeien van de zomer tot de herfst. De plant trekt vlinders en bijen aan en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan de tuin. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Dahlia Micronetta Orange.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.