Prosthechea cochleata var. cochleata 'Octopussy'

Overig orchidee?n

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Octopussy' is een variant van de Prosthechea cochleata plant, ook wel bekend als de 'octopusorchidee'. Deze plant heeft lange, kronkelige stelen die lijken op tentakels van een octopus. De bloemen zijn geurig en hebben een opvallende paarsachtige kleur. Het is een epifytische orchidee die gedijt in vochtige, warme omgevingen. 'Octopussy' is een unieke en intrigerende plant die een exotische uitstraling geeft aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft fel licht nodig en weinig water, dus zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Verpot de plant om de paar jaar in een mengsel van orchideeënpotgrond.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Zorg er wel voor dat hij niet de hele dag in direct zonlicht staat.

  De Prosthechea cochleata var. cochleata 'Octopussy' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar laat de bovenste laag wel licht vochtig. Vermijd dat de wortels langdurig in water blijven staan.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en mag niet te veel direct zonlicht ontvangen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel wat licht krijgt, maar niet direct in de felle zon staat.

  Ja, Prosthechea cochleata var. cochleata 'Octopussy' houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen 18-24°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht. Het gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

  Deze orchidee bloeit meestal in de maanden mei tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis zuiveren. Het blad van kamerplanten helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast zorgen planten voor een hogere luchtvochtigheid, wat ook gunstig is voor de luchtkwaliteit.

  Ja, Prosthechea cochleata var cochleata 'Octopussy' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zijn ideale omstandigheden voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om deze temperatuur zoveel mogelijk constant te houden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode bladeren kunnen wel worden verwijderd. Het is aan te raden om regelmatig de plant te controleren op beschadigde bladeren of stengels. Het is belangrijk om scherpe snoeischaren te gebruiken om eventuele schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in ongeveer de helft opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed doorlaatbaar is zodat overtollig water kan weglopen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan.

  Potgrond voor orchideeën is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Orchideeën hebben behoefte aan luchtige grond voor een goede ontwikkeling van de wortels.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Zorg voor regelmatig water geven en geef af en toe wat plantenvoeding. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden door voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te gaan. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Verwijder dode bladeren of bloemen indien nodig.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel is.

  De plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de wintermaanden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten, inclusief orchideeën, moet over het algemeen licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en zo nodig aanpassingen te doen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Pas de bemesting aan volgens de aanbevelingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  'Octopussy' is een variant van de Prosthechea cochleata plant, ook wel bekend als de 'octopusorchidee'. Deze plant heeft lange, kronkelige stelen die lijken op tentakels van een octopus. De bloemen zijn geurig en hebben een opvallende paarsachtige kleur. Het is een epifytische orchidee die gedijt in vochtige, warme omgevingen. 'Octopussy' is een unieke en intrigerende plant die een exotische uitstraling geeft aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.