Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Groep) Deco is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie van de Asteraceae. Deze plant heeft grote en volle bloemhoofden in diverse kleuren zoals wit, geel, roze en paars. De bloemen bloeien in de herfst en zorgen voor een vrolijke en feestelijke sfeer in de tuin of op het balkon. De Chrysanthemum Deco heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan de tuin of als decoratieve plant in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en vereisen regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Zo nu en dan bemesten kan ook helpen bij een gezonde groei.

  De Chrysanthemum Deco heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze hebben gemiddeld 1 à 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het beste is om hem bij een raam op het noorden of oosten te plaatsen.

  Ja, Chrysanthemum Indicum Deco houdt van warmte en gedijt het beste bij constante temperaturen tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om optimaal te kunnen groeien.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco bloeit meestal in de herfst en het begin van de winter. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Chrysanten hebben de potentie om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen in de lucht op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen voor de plant. Het is echter niet de meest effectieve luchtzuiverende plant in vergelijking met andere soorten kamerplanten. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft daarom ook belangrijk voor een gezonde lucht.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud is.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele dode of beschadigde takken weg.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant in een te natte potgrond staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies voor een voedingsrijke potgrond die geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig. Zorg voor een rijke en voedzame potgrond voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en bladeren om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  De plant kan regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. De bladeren kunnen ook af en toe worden besproeid met water om ze schoon te houden. Zorg ervoor dat er geen water op de bloemen terechtkomt om bruine vlekken te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de buurt van verwarmingsbronnen staat.

  Kamerplanten houden van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor de meeste kamerplanten. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco heeft een lichtzure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik voor kamerplanten een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Groep) Deco is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie van de Asteraceae. Deze plant heeft grote en volle bloemhoofden in diverse kleuren zoals wit, geel, roze en paars. De bloemen bloeien in de herfst en zorgen voor een vrolijke en feestelijke sfeer in de tuin of op het balkon. De Chrysanthemum Deco heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en schoonheid aan de tuin of als decoratieve plant in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.