Anthurium Arrow

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Arrow is een prachtige kamerplant met opvallende langwerpige bladeren die pijlvormig zijn. De bladeren hebben een glanzend donkergroene kleur en geven de plant een elegante uitstraling. De Anthurium Arrow staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Met de juiste verzorging kan de Anthurium Arrow langdurig bloeien en mooi blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Arrow is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en een lichte standplaats, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde kamerplant.

  Ja, de Anthurium Arrow heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Just provide the plant with plenty of light to thrive.

  De Anthurium Arrow moet ongeveer 1 tot 2 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten met indirect licht. Felle zon kan zijn bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of kou.

  Deze plant bloeit het hele jaar door, met pieken in de lente en de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is bekend om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme temperatuur te houden om gezond te kunnen groeien. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei daarnaast ook regelmatig de langere stelen om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadigingen aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Gebruik lauw water en vermijd koud water rechtstreeks uit de kraan.

  De Anthurium Arrow heeft het liefst goed drainerende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels goed kunnen ademen. Vermijd te zware en compacte grondsoorten die de waterafvoer belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, licht vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd dat de wortels te langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft niet veel water nodig en kan het beste op een lichte plek staan. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden. In de lente en zomer kan je de plant eens in de twee weken bemesten.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plantenspuit met lauwwarm water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en de luchtverversing te bevorderen.

  Kamerplanten zoals Anthurium Arrow hebben behoefte aan helder, indirect licht maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het daglicht goed verspreid is. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei van de plant.

  De Anthurium Arrow gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht om de gezondheid en groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant gedijt het best in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60% en 80% voor optimale groei.

  De Anthurium Arrow gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van rond de 6.0 tot 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur wordt, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is raadzaam om af en toe de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig maatregelen te nemen om de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  Kamerplanten hebben gemiddeld één keer per maand mest nodig tijdens de groeiperiode, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor een goede groei en bloei. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Anthurium Arrow is een prachtige kamerplant met opvallende langwerpige bladeren die pijlvormig zijn. De bladeren hebben een glanzend donkergroene kleur en geven de plant een elegante uitstraling. De Anthurium Arrow staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Met de juiste verzorging kan de Anthurium Arrow langdurig bloeien en mooi blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.