Anthurium (Andreanum Grp) Red Champion

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Red Champion is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op harten. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, waardoor ze een elegante uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is redelijk gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en sfeer aan binnenruimtes. De Anthurium Red Champion gedijt goed bij een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium (Andreanum Grp) Red Champion is over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in kamertemperatuur en indirect zonlicht. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel behoefte aan helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd directe zonnestralen. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, de Anthurium Red Champion heeft graag een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius ligt. Vermijd tocht en te koude temperaturen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Champion bloeit meestal van maart tot en met september en de bloemen kunnen tot wel 8 weken aanhouden. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende rode bloemen.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Anthuriums kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en bladeren van de plant knippen met een scherpe schaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Knip de bloemsteel helemaal af als de bloem is uitgebloeid.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur lauw en kalkarm water. In de winter kan de waterbehoefte verminderd worden.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor deze plant. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een luchtige potgrond met een goede voedingsbodem is ideaal voor deze kamerplant.

  De Anthurium houdt van een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. De ideale bodemkwaliteit is licht zuur tot neutraal met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Champion heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Regelmatig water geven en de bladeren af en toe besproeien houdt de plant gezond.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen, dit kan met een zachte doek of een vochtige spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Door de bladeren schoon te houden kan de plant optimaal ademen en groeien.

  Deze plant moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Zorg voor voldoende licht om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Een luchtvochtigheid tussen de 60-80% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats de plant op een schaal met water en grind om de luchtvochtigheid te verhogen. Let op dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor anthuriums (Andreanum Grp) is licht zuur tot neutraal, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium Red Champion is een prachtige kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op harten. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, waardoor ze een elegante uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is redelijk gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en sfeer aan binnenruimtes. De Anthurium Red Champion gedijt goed bij een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.