Zantedeschia 'Flame'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Flame' is een prachtige en opvallende soort met heldere oranje bloemen in de vorm van een kelk. De bloemen zijn omgeven door donkergroen blad en kunnen tot wel 60 cm hoog worden. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en kan zowel in de tuin als in een bloempot worden gekweekt. Zantedeschia 'Flame' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en halfschaduw, maar ook in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Zantedeschia 'Flame' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bolgewas dat jaarlijks opnieuw groeit en bloeit in de zomer. Het wordt daarom aanbevolen om de bollen in de herfst op te graven en vorstvrij te bewaren.

  Zantedeschia 'Flame' is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan de voet van de plant te leggen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe wat aandacht nodig. Zorg voor voldoende water en een zonnige standplaats en de plant zal goed gedijen. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Zantedeschia 'Flame' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot zijn volledige lengte en breedte. Planten moeten voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en gezond te groeien. Het is belangrijk om de aanbevolen plantafstanden te volgen voor optimale groei.

  De Zantedeschia 'Flame' groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft wekelijks ongeveer een keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn opvallende bloemen en nectarrijke bloemkelken. Dit maakt hem een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken. Planten die bestuivers aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Zantedeschia 'Flame' trekt bijen en vlinders aan met zijn kleurrijke bloemen, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan bijdragen aan het behoud van verschillende soorten insecten en vogels. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Zantedeschia 'Flame' kan goed tegen de volle zon. Ze houdt van een zonnige standplaats en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het sap en de delen van de plant kunnen huidirritatie veroorzaken. Het is belangrijk om contact met de plant te vermijden.

  Ja, Zantedeschia 'Flame' heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en zo bijdragen aan geluidsdemping in een tuin of buitenruimte. Daarnaast zorgen planten in het algemeen voor een groene omgeving die rustgevend kan werken. Het is echter niet de meest effectieve vorm van geluidsdemping.

 • De bloemstelen van deze plant kunnen na de bloei worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. In de winterperiode mag de plant wat droger gehouden worden.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat, om de plant optimaal te laten groeien. Voeg eventueel meststoffen toe voor extra voeding.

  Zantedeschia 'Flame' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organische meststoffen toe om de kwaliteit van de bodem te verbeteren.

  De Zantedeschia 'Flame' gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze tuinplant kan ook goed gedijen in een border of in potten op het terras.

  Voor een goede winterbescherming is het aan te raden om de plant in de herfst flink terug te snoeien en deze af te dekken met bladeren of stro. Zo blijft de plant goed beschermd tegen vorst en kou. Ook is het verstandig om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe voeding voor bloeiende planten voor een uitbundige bloei.

  Deze plant heeft baat bij organische mest in het voorjaar. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, wees voorzichtig met de dosering.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze soort planten, kun je het beste regelmatig controleren op bladluizen, slakken en trips. Ook kun je preventief neemolie gebruiken om plagen te voorkomen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelvorming te voorkomen.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Flame' is een prachtige en opvallende soort met heldere oranje bloemen in de vorm van een kelk. De bloemen zijn omgeven door donkergroen blad en kunnen tot wel 60 cm hoog worden. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en kan zowel in de tuin als in een bloempot worden gekweekt. Zantedeschia 'Flame' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en halfschaduw, maar ook in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.