Alocasia 'Portodora'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alocasia 'Portodora' is een opvallende plant met grote groene bladeren die pijlvormig zijn en een licht getextureerd oppervlak hebben. De bladeren hebben een opvallende glanzende uitstraling en kunnen een lengte bereiken van wel 1 meter. De plant groeit het beste op een goed verlichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar te veel water kan leiden tot wortelrot. De Alocasia 'Portodora' is een prachtige plant die een tropische sfeer toevoegt aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, over het algemeen is deze plant vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De Alocasia 'Portodora' heeft veel licht nodig om optimaal te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Alocasia 'Portodora' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant ongeveer één keer per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen, dus het is het beste om de plant uit de felle zon te houden. Het vinden van een plek met helder, gefilterd licht zal het welzijn van de plant bevorderen.

  Ja, Alocasia 'Portodora' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ook voor een hoge luchtvochtigheid om de plant tevreden te houden.

  De Alocasia 'Portodora' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de 'Alocasia 'Portodora' helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd grote temperatuurverschillen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren van de plant knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je de bladeren dicht bij de stam afsnijdt. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd altijd het gebruik van grond die te compact is en niet voldoende luchtigheid biedt.

  Deze plant heeft behoefte aan vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd het gebruik van zware kleigrond of teveel kalk in de bodem.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Om de bladeren van de plant schoon te maken, kunt u een zachte spons en lauw water gebruiken. Veeg voorzichtig over het bladoppervlak om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De plant heeft veel helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd dit. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar niet in de felle zon.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 22°C. Vermijd temperaturen onder de 15°C en boven de 30°C, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, idealiter tussen de 60% en 80%. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Te droge lucht kan leiden tot droge bladeren en algemene stress voor de plant.

  De Alocasia 'Portodora' heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Alocasia 'Portodora' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Alocasia 'Portodora' is een opvallende plant met grote groene bladeren die pijlvormig zijn en een licht getextureerd oppervlak hebben. De bladeren hebben een opvallende glanzende uitstraling en kunnen een lengte bereiken van wel 1 meter. De plant groeit het beste op een goed verlichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar te veel water kan leiden tot wortelrot. De Alocasia 'Portodora' is een prachtige plant die een tropische sfeer toevoegt aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.