Euphorbia pulcherrima Premium Pink

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Premium Pink is een kerstster met heldere roze bloemen en groene bladeren. Het is een populaire kamerplant tijdens de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de kerstster regelmatig water te geven en de grond licht vochtig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef regelmatig water. De plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het vermijden van te veel direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg er altijd voor dat de potgrond tussen de gietbeurten licht droog is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende vochtigheid krijgt.

  Deze plant bloeit meestal van november tot februari en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is daarom mogelijk dat de "Euphorbia pulcherrima Premium Pink" ook luchtzuiverend is. Het zou kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant ook weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. Deze kunnen dan eenvoudig worden verwijderd met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De "Euphorbia pulcherrima Premium Pink" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef dus liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan in één keer te veel.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal geschikt voor kamerplanten.

  De bodem voor de Euphorbia pulcherrima Premium Pink dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd te zure grond en geef de plant regelmatig water zonder dat de wortels in water blijven staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe een lichte douche onder de kraan om stof te verwijderen.

  Deze kamerplant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat de bladeren kunnen verbranden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De "Euphorbia pulcherrima Premium Pink" gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Als de temperatuur constant wordt gehouden, zal de plant gezond blijven en goed groeien.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen de 40% - 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een evenwichtige bemesting in het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Let op dat je niet overbemest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Premium Pink is een kerstster met heldere roze bloemen en groene bladeren. Het is een populaire kamerplant tijdens de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de kerstster regelmatig water te geven en de grond licht vochtig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.