Euphorbia pulcherrima Premium White

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Premium White is een variëteit van de bekende kerststerplant, met prachtige witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Premium White variant staat bekend om zijn heldere witte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke ruimte. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. Met zijn winterse uitstraling is deze kerstster perfect voor de feestdagen en winterse decoraties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Premium White is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar niet te veel. Zet hem op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met veel natuurlijk licht. Het is belangrijk om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar het veel zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is het beste om hem te plaatsen op een plek met veel natuurlijk licht maar niet in direct zonlicht. Hij gedijt goed bij kamertemperatuur en een constante luchtvochtigheid.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en zonnige plek in huis. Zorg er tevens voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen.

  De Euphorbia pulcherrima Premium White bloeit meestal van november tot januari en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen en schoonmaken van de plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om te voorkomen dat deze stress ervaart.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei indien nodig in het voorjaar of direct na de bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima Premium White gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant in een pot met drainagegaten te plaatsen om wortelrot te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant na het reinigen voldoende tijd heeft om te drogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Euphorbia pulcherrima Premium White heeft behoefte aan veel licht en kan het beste op een plek staan waar veel indirect zonlicht is. Zet de plant niet in de volle zon om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, om de opname van voedingsstoffen door de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant geen meststoffen tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Premium White is een variëteit van de bekende kerststerplant, met prachtige witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Premium White variant staat bekend om zijn heldere witte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke ruimte. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. Met zijn winterse uitstraling is deze kerstster perfect voor de feestdagen en winterse decoraties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.