Syngonium Orientals

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syngonium Orientals is een prachtige en populaire kamerplant met golvende, groene bladeren met een opvallend patroon van lichte aderen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor. De Syngonium Orientals gedijt goed in een lichte omgeving, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe besproeid kan worden. Deze plant kan zich goed aanpassen aan verschillende omgevingen en is een geweldige toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. De plant gedijt goed in een lichte ruimte maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht en te veel fel licht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt.

  Syngonium Orientals heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Syngonium Oriental houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 26 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en kou. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De Syngonium Orientals bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De bloemen zijn vaak klein en onopvallend, maar kunnen een aangename geur verspreiden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is bekend dat kamerplanten zoals deze giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant draagt bij aan zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de ideale temperatuur voor mij ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ik gedij het beste op een constante en gematigde omgevingstemperatuur. het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de groei te bevorderen en de plant er mooi uit te laten zien. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om de bladeren net boven de knoop af te knippen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus laat de grond tussen gietbeurten in gedeeltelijk uitdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Syngonium Orientals heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel voedingsstoffen. Voor een optimale groei en gezondheid is het aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te bemesten. Kamerplanten gedijen het beste in vochtige, maar niet te natte grond.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen en eens in de paar maanden de plant verpotten zal de groei bevorderen.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik lauwwarm water om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen en laat de plant daarna goed drogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Deze plant gedijt het beste bij helder indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant op een locatie met voldoende natuurlijk licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Te hoge temperaturen kunnen leiden tot bladverbranding.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen om gezond te blijven. Het is goed om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig de bladeren te besproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren en algemene achteruitgang van de plant.

  De plant vereist een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de juiste verzorging te kunnen bieden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de plant niet te overdoseren.

 • Omschrijving

  De Syngonium Orientals is een prachtige en populaire kamerplant met golvende, groene bladeren met een opvallend patroon van lichte aderen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor. De Syngonium Orientals gedijt goed in een lichte omgeving, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe besproeid kan worden. Deze plant kan zich goed aanpassen aan verschillende omgevingen en is een geweldige toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.