Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Amarossi' is een zeer decoratieve kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De glanzende bladeren zijn donkergroen en hebben een langwerpige vorm. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht, en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en bemesten in de groeiperiode zal de Anthurium 'Amarossi' gezond en bloeiend houden. Het is een prachtige toevoeging aan elke kamer en geeft een vleugje exotische sfeer aan het interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij niet veel extra zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt binnenshuis.

  Ja, de Anthurium 'Amarossi' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld 1 à 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen om optimale groei te bevorderen. Het regelmatig besproeien en op een warme plek zetten zal de plant helpen gezond te blijven.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Anthuriums hebben geen regelmatige snoei nodig. Het is voldoende om dode of beschadigde bladeren af ​​te knippen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon is om infecties te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om de wortels niet te beschadigen.

  Voor het planten van deze kamerplant is het belangrijk om een potgrond te gebruiken die goed vocht doorlaat en voldoende voedingsstoffen bevat. Zo kan de plant zich optimaal ontwikkelen en gezond blijven. Het regelmatig vervangen of aanvullen van de potgrond kan ook de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. De bodem dient vochtig te blijven, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding voor een optimale groei.

  Om stof van de bladeren te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Je kunt de bladeren ook met lauwwarm water besproeien om ze schoon te maken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor een gezonde groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal voor kamerplanten zoals de Anthurium. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je de plant regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger in de kamer plaatsen.

  De Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Amarossi' heeft een licht zure bodem nodig om goed te groeien. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium plant heeft regelmatig behoefte aan bemesting om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Amarossi' is een zeer decoratieve kamerplant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De glanzende bladeren zijn donkergroen en hebben een langwerpige vorm. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht, en gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en bemesten in de groeiperiode zal de Anthurium 'Amarossi' gezond en bloeiend houden. Het is een prachtige toevoeging aan elke kamer en geeft een vleugje exotische sfeer aan het interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.