Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Madame Salleron' is een populaire en kleurrijke plant uit de zonale groep, bekend om zijn grote en enkele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bladeren van de plant hebben een groen-bruine kleur en zijn licht behaard. 'Madame Salleron' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft regelmatig water en zonlicht nodig. De Pelargonium 'Madame Salleron' is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer uitloopt. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren.

  Deze plant is niet winterhard en dient in de winter binnen te worden gehouden of beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. Houd de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig speciale verzorging nodig en is goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Pelargoniums hebben voldoende ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een ruime pot of plant ze op een plek in de tuin waar ze genoeg ruimte hebben om uit te breiden. Houd in gedachten dat regelmatig snoeien de plant ook kan helpen om gezond te blijven.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige standplaats voor een optimale groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit maakt de plant een goede keuze voor in een tuin waar je insecten wilt aantrekken.

  Pelargoniums kunnen bijen en vlinders aantrekken met hun nectarrijke bloemen, waardoor ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit in een tuin. Ze zijn echter niet inheems en bieden minder voedsel voor inheemse diersoorten in vergelijking met inheemse planten. Over het algemeen kunnen ze een mooie toevoeging zijn aan de tuin, maar het is belangrijk om ook inheemse planten te planten voor een evenwichtige biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst, meestal van april tot oktober. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals zonlicht en temperatuur. Over het algemeen kan de bloei enkele maanden aanhouden.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Pelargoniums zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen, omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten. Pelargoniums worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen doordat ze geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Dit geldt over het algemeen ook voor tuinplanten, waaronder de Pelargonium (Zonale Grp) 'Madame Salleron'.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken door ze terug te knippen tot vlak boven een knoop. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om te planten in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Vermijd te zware of te zure grond.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. De ideale plek is in een goed doorlatende grond.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, aangezien hij niet winterhard is en gevoelig is voor vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen of te beschermen met een dikke laag mulch of vliesdoek tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grond te voeden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte van deze plant te bestrijden, kun je regelmatig de bladeren en stelen controleren op insecten. Als er bladluizen of spintmijten worden geconstateerd, kun je deze besproeien met een milde zeepoplossing. Ook kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Madame Salleron' is een populaire en kleurrijke plant uit de zonale groep, bekend om zijn grote en enkele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bladeren van de plant hebben een groen-bruine kleur en zijn licht behaard. 'Madame Salleron' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft regelmatig water en zonlicht nodig. De Pelargonium 'Madame Salleron' is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.