Pelargonium (Zonale Grp) 'Mrs. Pollock'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Mrs. Pollock' is een opvallende plant met bont gekleurde bladeren in tinten van groen, geel en rood. De bladeren hebben een onregelmatige zonale tekening en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of interieur. Deze plant bloeit in de zomer met kleine bloemen in tinten van roze en paars. De 'Mrs. Pollock' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze Pelargonium is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Zonale Grp) 'Mrs. Pollock' is niet groenblijvend. Het is een vorstgevoelige plant die niet goed tegen kou kan en bij lagere temperaturen zal afsterven. Het is daarom aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren.

  Deze plant is niet winterhard en moet worden beschermd tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant binnen te overwinteren of te verplaatsen naar een beschutte locatie. Deze plant kan niet buiten overleven in koude temperaturen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en zijn goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Ze kunnen zowel binnen als buiten groeien en hebben weinig water nodig. Regelmatig snoeien en verwijderen van dode bloemen kan de plant gezond houden.

  Voor de Pelargonium 'Mrs. Pollock' is het aan te raden om voldoende ruimte te bieden in de tuin of in een pot, zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. De plant heeft behoefte aan ongeveer 30-40 cm ruimte om zich comfortabel te kunnen verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook gedijen in halfschaduw. In de schaduw kan de plant echter minder bloeien en kan de groei vertragen. Het is daarom aan te raden om Pelargoniums voornamelijk in de zon te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Water geven aan de planten in de tuin is afhankelijk van het weer en de bodemcondities. Over het algemeen hebben tuinplanten ongeveer één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de planten te veel of te weinig water krijgen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het zal dus zeker verschillende soorten vlinders en bijen aantrekken in de tuin. Het is een goede keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Mrs. Pollock' trekt voornamelijk bijen en hommels aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zelf draagt niet direct bij aan de biodiversiteit, maar kan wel een kleurrijke toevoeging zijn voor de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken voor een evenwichtige biodiversiteit.

  Deze plant bloeit doorgaans vanaf het late voorjaar tot het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant gedurende de zomermaanden. De bloemen kunnen tot enkele weken aanhouden.

  Ja, de Pelargonium 'Mrs. Pollock' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant kan echter ook in de halfschaduw groeien als dat nodig is.

  Nee, de Pelargonium 'Mrs. Pollock' is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het kan helpen om het omgevingsgeluid enigszins te verminderen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Je kunt deze plant na de bloei snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is het beste om in het voorjaar te snoeien, voordat de nieuwe groei begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef liever af en toe een royale hoeveelheid water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik voor het beste resultaat een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Mrs. Pollock' gedijt het best op een zonnige standplaats. Plaats de plant op een plek waar deze minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant naar binnen te halen of door te beschermen met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant in de winter minder water krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant een zonnige standplaats en bemest deze regelmatig voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aanbevolen om in het voorjaar organische meststof toe te voegen om gezonde groei te bevorderen. Tijdens de groeiperiode kan een universele vloeibare meststof worden gebruikt om de plant te voeden en te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk om vocht vast te houden, het onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden gedaan met compost, stro, houtsnippers of bladeren. Mulch moet elk jaar worden vernieuwd voor optimale resultaten.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een slechte groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig inspecteren op bladluizen, spint en witte vlieg. Je kunt ze verwijderen door de plant af te spoelen met water of door natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten. Voorkom daarnaast overbewatering en zorg voor een goede luchtcirculatie om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Mrs. Pollock' is een opvallende plant met bont gekleurde bladeren in tinten van groen, geel en rood. De bladeren hebben een onregelmatige zonale tekening en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of interieur. Deze plant bloeit in de zomer met kleine bloemen in tinten van roze en paars. De 'Mrs. Pollock' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze Pelargonium is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.