Petunia Rose Vein Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Rose Vein Surfinia er en smuk blomstrende plante med lyserøde årer, der løber over blomsterbladene. Blomsterne har et iøjnefaldende og levende udseende og blomstrer i lang tid. Denne Petunia-sort er perfekt til hængekurve eller blomsterkasser og tilføjer et glad element til enhver have eller altan. Planten kan lide en solrig placering og regelmæssig vanding for at trives godt. På grund af den kompakte vækstform og frodige blomsterpragt er Petunia Rose Vein Surfinia et populært valg for haveejere, der elsker farverige og smukke blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Petunia Rose Vein Surfinia er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der vil visne i vintermånederne. Det er derfor nødvendigt at plante denne plante igen hvert år.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve i kolde temperaturer. Derfor anbefales det at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost.

  Petuniaer er generelt nemme at vedligeholde og kræver regelmæssig vanding og gødning. De trives godt i sollys og bør drejes regelmæssigt for at fremme jævn vækst. Beskær døde blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Den Petunia Rose Vein Surfinia har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de får tilstrækkeligt med lys og luft. Det bedste er at placere planterne på et solrigt sted med veldrænet jord.

  Nej, denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys til en god vækst og blomstring. I skyggen kan væksten og blomstringen af planten mindskes.

  Haveplanter har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved rodzonen for at forhindre skimmeldannelse.

  Ja, Petunia Rose Vein Surfinia tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster og de klare farver, der tiltrækker disse insekter. Denne egenskab gør planten til et smukt tilskud til haven og skaber en livlig og farverig atmosfære.

  Ja, Petunia Rose Vein Surfinia er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarholdige blomster. Den tilbyder også skjulesteder for små dyr i haven. At tilføje denne plante til din have kan hjælpe med at fremme biodiversiteten.

  Petunia Rose Vein Surfinia blomstrer fra maj til den første frost. Blomstringsperioden kan vare op til 6 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timer direkte sollys om dagen. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage for at forhindre udtørring. Det er en god idé at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, planten er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante. At indtage den kan føre til maveproblemer eller forgiftning.

  Ja, Petunia Rose Vein Surfinia har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af sin tætte, bladeagtige struktur og store mængde blomster. Det kan bidrage til at reducere omgivende støj i haven eller på altanen. Det er dog ikke så effektivt som specielle lydisolerende materialer.

 • Du kan trimme planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Petunia Rose Vein Surfinia har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  Havplanter som disse har brug for en god dræningspottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden ikke bliver for våd, da det kan føre til rodrot. Overvej at tilføje en speciel gødning til blomstrende planter med jævne mellemrum for optimal vækst og blomstring.

  Jorden skal være godt drænet og let fugtig. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund plantevækst. Det anbefales at gøde regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd jord. Beskyt planten mod hård vind.

  Have your tuinplanter such as the Petunia Rose Vein Surfinia possibly need winter protection. This can include covering the plant with straw or leaves, using a protection cover, or moving the pot to a sheltered location. Keep an eye on the plant during the winter months and adjust the protection if necessary.

  Planten skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og giv planten gødning hver par uger. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt, helst med en speciel gødning til blomstrende planter. Brug en gødning med en afbalanceret forhold af kvælstof, fosfor og kalium for sund vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering og frekvens af gødning.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Påfør et lag mulch rundt om planten, men hold stænglerne fri for mulch for at forhindre skimmeldannelse.

  Haveplanter trives bedst i en let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En korrekt jordens surhed sikrer, at planten kan absorbere tilstrækkelige næringsstoffer og vokse og blomstre godt. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jorden og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Petunia Rose Vein Surfinia, kan du bruge naturlige metoder som regelmæssig inspektion af bladene og fjernelse af eventuelle insekter med en miljøvenlig sæbeopløsning. Det anbefales også at holde planterne sunde ved regelmæssig vanding og gødning, så de er bedre modstandsdygtige over for skadedyr. Hvis problemet fortsætter, kan du også overveje at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Petunia Rose Vein Surfinia er en smuk blomstrende plante med lyserøde årer, der løber over blomsterbladene. Blomsterne har et iøjnefaldende og levende udseende og blomstrer i lang tid. Denne Petunia-sort er perfekt til hængekurve eller blomsterkasser og tilføjer et glad element til enhver have eller altan. Planten kan lide en solrig placering og regelmæssig vanding for at trives godt. På grund af den kompakte vækstform og frodige blomsterpragt er Petunia Rose Vein Surfinia et populært valg for haveejere, der elsker farverige og smukke blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.