Nierembergia Fairy Bells Lilac

Nierembergia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nierembergia Fairy Bells Lilac is een delicate en compacte plant met een overvloed aan bloemen. Het heeft kleine klokvormige bloemen in een prachtige lila kleur die een charmante uitstraling hebben. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. Het is een ideale plant voor op balkons, terrassen of in rotstuinen. De Nierembergia Fairy Bells Lilac heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Nierembergia Fairy Bells Lilac is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afvallen. Het betreft een niet-groenblijvende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het groeit goed in de meeste bodemsoorten en vereist maar af en toe water geven. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen heeft met plagen en ziekten.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Houd ook rekening met de groeisnelheid en grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Nierembergia Fairy Bells Lilac groeit het beste op een zonnige locatie, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is meestal voldoende. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze om een bloeiende tuin te hebben die bestuivers aantrekt.

  Planten die nectar produceren zoals de "Nierembergia Fairy Bells Lilac" kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Deze insecten spelen een cruciale rol bij de bestuiving van andere planten in de tuin, wat de diversiteit en gezondheid van de vegetatie kan bevorderen. Daarnaast zorgen planten met bloemen voor een kleurrijke en gevarieerde leefomgeving voor verschillende dieren in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant heeft weinig last van felle zonnestralen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het beste is om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en bloemen. Het effect zal echter minimaal zijn vanwege de geringe omvang van de plant. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • De plant kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om een betere groei te stimuleren. Verwijder eventueel lelijke of uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei nooit meer dan een derde van de plant in één keer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met compost voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten dient goed doorlatend en lichtzure tot neutraal te zijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een bodem met voldoende organisch materiaal zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Voor tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels en de plant te beschermen met een vorstbestendige doek of een omgekeerde bloempot tijdens koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst intreedt. Maak de bescherming pas los als alle kans op vorst voorbij is.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals bijvoorbeeld een meststof met een hoog fosforgehalte. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal is dit één keer per maand tijdens het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch rondom de wortels. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en verbetert de bodemstructuur. Kies voor organische mulchmaterialen, zoals bladeren of houtsnippers.

  Deze plant heeft het liefst een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Een goed doorlatende bodem helpt bij het voorkomen van wortelrot.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen. Het is ook raadzaam om de grond rondom de plant schoon te houden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen of zeepwater worden gebruikt om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Nierembergia Fairy Bells Lilac is een delicate en compacte plant met een overvloed aan bloemen. Het heeft kleine klokvormige bloemen in een prachtige lila kleur die een charmante uitstraling hebben. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. Het is een ideale plant voor op balkons, terrassen of in rotstuinen. De Nierembergia Fairy Bells Lilac heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.