Verbena Temari Patio Magenta

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Temari Patio Magenta is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige magentakleurige bloemen. Het is een ideale plant voor op het terras of in potten en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. De Verbena Temari Patio Magenta heeft een uitstekende vertakking en groeit compact en bossig. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij kleurrijk blijft, zelfs in de wintermaanden. Je kunt het hele jaar door genieten van zijn groene bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze Tuinplanten kunnen het beste worden beschermd door bijvoorbeeld mulch of vliesdoek te gebruiken.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Verbena Temari Patio Magenta heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich te kunnen ontwikkelen en de plant volledig tot zijn recht te laten komen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende luchtcirculatie te behouden.

  Nee, Verbena Temari Patio Magenta groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Zorg dus voor een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  Tuinplanten zoals de Verbena Temari Patio Magenta hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Zorg ervoor dat de plant niet constant in een te vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar aanbieden. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die insecten aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectarrijke bloemen produceert die nuttig zijn voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het trekt verschillende soorten insecten aan die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëert een divers ecosysteem en ondersteunt de lokale fauna.

  De "Verbena Temari Patio Magenta" bloeit van juni tot de eerste vorst. De bloeiperiode kan zo'n 4 à 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze veel zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed draineert.

  Nee, de plant is niet eetbaar en mag niet geconsumeerd worden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, Tuinplanten zoals Verbena Temari Patio Magenta hebben de mogelijkheid om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de directe omgeving van de plant.

 • Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig snoei nodig om te voorkomen dat ze te groot worden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en lichtjes na de bloei om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om te snoeien met scherpe scharen om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladbesproeiing om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is aan te raden voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals de Verbena Temari Patio Magenta is een goed doorlatende en voedzame bodem belangrijk. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas deze indien nodig aan voor optimale groei en bloei.

  De Verbena Temari Patio Magenta houdt van een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. De plant gedijt goed in borders, potten of hanging baskets.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door de pot naar een beschutte plek te verplaatsen of door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Snoei de plant pas in het voorjaar, na de laatste vorstperiode.

  Om de plant optimaal te onderhouden is het belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar en de zomer regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het verminderen van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, bladmulch of compost als mulch rondom de plant. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 tot 7 centimeter dik.

  Deze plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door kalk toe te voegen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kun je gebruikmaken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een mengsel van water en afwasmiddel. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Ook kun je preventieve maatregelen nemen, zoals het planten van kruiden die insecten weren.

 • Omschrijving

  De Verbena Temari Patio Magenta is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige magentakleurige bloemen. Het is een ideale plant voor op het terras of in potten en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. De Verbena Temari Patio Magenta heeft een uitstekende vertakking en groeit compact en bossig. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.