Guzmania 'Rosie'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Rosie' is een prachtige bromelia met opvallende roze bloemen die uit een grote rozet van groen blad groeien. De bloemen hebben een langwerpige vorm en vallen goed op door hun felle kleur. 'Rosie' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, en gedijt goed in lichte, vochtige omgevingen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met een druk leven. Guzmania 'Rosie' is een echte eyecatcher die een vleugje kleur en exotische uitstraling toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder maar indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot minder kleurrijke bladeren.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Het is beter om af en toe iets minder water te geven dan te veel.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Guzmania 'Rosie' is luchtzuiverend. Het zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Het is niet nodig om de Guzmania te snoeien. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventueel onderhoud.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Laat de plant niet uitdrogen en vermijd dat er water in de kelk blijft zitten.

  Guzmania 'Rosie' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om eens in de 2 jaar de plant te verpotten met verse potgrond.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg dat het water goed weg kan lopen. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water in de rozet van de bladeren en houd de potgrond vochtig. Gebruik in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het reinigen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan ook helpen om de plant fris en stofvrij te houden.

  De Guzmania 'Rosie' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de felle middagzon te houden om verbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij verwarmingselementen staat.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet tussen de 60-70% liggen. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten en een verminderde groei van de plant.

  Kamerplanten gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen bij kamerplanten.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben geen specifieke bemesting nodig. Het is voldoende om ze eens in de 4-6 weken tijdens het groeiseizoen te bemesten met een algemene kamerplantenmest. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Rosie' is een prachtige bromelia met opvallende roze bloemen die uit een grote rozet van groen blad groeien. De bloemen hebben een langwerpige vorm en vallen goed op door hun felle kleur. 'Rosie' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, en gedijt goed in lichte, vochtige omgevingen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom ideaal voor mensen met een druk leven. Guzmania 'Rosie' is een echte eyecatcher die een vleugje kleur en exotische uitstraling toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.