Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane er en hængende geranium med iøjnefaldende røde og hvide blomster, der ligner sukkerstænger. Planten har en krybende vækstform og trives godt i hængende kurve eller blomsterkasser. Bladene på Royal Candy Cane er grønne og takkede, hvilket skaber en smuk kontrast til de skarpe farvede blomster. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et smukt og farverigt tilføjelse til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane er ikke stedsegrøn og mister dets blade om efteråret. Det anbefales at bringe planten indenfor om vinteren eller beskytte den mod frost.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane er ikke vinterhårdfør og bør beskyttes mod frost. Det anbefales at placere planten indendørs i vintermånederne eller beskytte den med fx fiberdug. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 5 grader Celsius.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og sollys og trives godt i forskellige jordtyper. Regelmæssig beskæring fremmer blomstringen.

  Pelargoniumen har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulationen. For optimal vækst og sundhed anbefales det at ompotte planterne regelmæssigt.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane trives bedst i fuld sol og kræver mindst seks timer direkte sollys om dagen. I skyggen vil planten ikke vokse og blomstre så godt. Vælg derfor et solrigt sted i haven til denne plante.

  Denne plante har brug for vand en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at oversvømme den. Kontroller jævnligt jorden, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og lokker dem med nektarrige blomster og en sød duft. Det er en værdifuld tilføjelse til din have, hvis du ønsker at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Have planter generelt set en begrænset bidrag til biodiversitet, fordi de ikke er indfødte og tiltrækker færre insekter. Det er bedre for biodiversiteten at vælge indfødte planter, der understøtter lokale dyr og insekter. Generelt besøges haveplanter som prydplanter mindre hyppigt af vilde dyr end indfødte planter.

  Denne plante blomstrer fra maj til oktober og kan producere blomster i op til 6 måneder. Blomstringsperioden starter om foråret og kan vare helt ind i efteråret.

  Ja, Havenplanter kan tåle fuld sol godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i løbet af varme dage. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise blade eller blomster fra haveplanter, medmindre det specifikt er angivet som egnet til forbrug. Det er vigtigt at identificere de rigtige planter, før man spiser dem, for at undgå giftighed.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende virkning på grund af blade og tæt vækst. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og forbedre akustikken i rummet.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at bevare en kompakt form og for at stimulere blomstring. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster. Beskær grene lige over en bladknude.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at vande planten om morgenen, så bladene forbliver tørre, og skimmeldannelse forhindres.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Undgå pottemuld, der forbliver for fugtig, da dette kan forårsage skimmelsvamp ved rødderne. Vælg en pottemuld, der er specielt sammensat til blomstrende planter for de bedste resultater.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med moderat frugtbarhed. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandoverflade. Tilføj eventuelt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante vokser bedst på en solrig placering i godt drænet jord. Undgå for fugtig jord for at undgå rod råd. Sørg for tilstrækkelig luftcirkulation omkring planten.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og har brug for beskyttelse mod frost. Det er bedst at bringe planten indenfor eller dække den med muld eller en haveklud for at beskytte rødderne. Sørg for, at planten står på et beskyttet sted i løbet af de koldeste måneder.

  Sørg for tilstrækkeligt sollys og vand til planten. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme væksten. Gød planten en gang hver par uger i vækstperioden.

  Giv planten flydende gødning til blomstrende planter hver anden uge om foråret og sommeren. I efteråret og vinteren kan du reducere eller stoppe gødningen. Sørg for, at gødningen er godt opløst i vand, inden du giver det til planten.

  Mulch hjælper med at bremse væksten af ukrudt og holder jorden fugtig. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og forhindrer, at jorden tørrer for hurtigt ud. Det er også en god måde at tilføre næring til jorden på.

  Haveplanter kræver generelt en let sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6 og 7 betragtes generelt som ideel for de fleste haveplanter.

  Planten kan have problemer med blandt andet bladlus, spindemider og hvide fluer. Naturlige fjender som marihøns og rovmider kan bruges til biologisk bekæmpelse. Insekticider som neemolie eller pyrethrum kan også anvendes mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Candy Cane er en hængende geranium med iøjnefaldende røde og hvide blomster, der ligner sukkerstænger. Planten har en krybende vækstform og trives godt i hængende kurve eller blomsterkasser. Bladene på Royal Candy Cane er grønne og takkede, hvilket skaber en smuk kontrast til de skarpe farvede blomster. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et smukt og farverigt tilføjelse til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.