Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra er en smuk og farverig plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af lyserød, lilla, hvid og rød. Bladene er runde i form og har en lysegrøn farve. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra kan også bruges i hængekurve, blomsterkasser eller som bunddække i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargoniums er ikke vinterhårde og behandles normalt som årlige planter. I kolde klimaer skal de bringes indenfor for at overvintre. Planterne bliver ofte erstattet af nye eksemplarer om foråret.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal overvintres frostfrit. Det anbefales at holde planten indendørs i de kolde måneder. Sørg for et beskyttet sted med tilstrækkeligt lys.

  Ja, Zonal Geranium betragtes som en let at vedligeholde plante. Den kræver kun moderat pleje og kan trives godt i haven. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning sikrer en sund vækst.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til, at bladene og blomsterne kan udvikle sig godt. Sørg for en afstand på cirka 20-30 centimeter mellem hver plante. På den måde kan de få tilstrækkeligt med lys og luft.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. For lidt lys kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted.

  Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra har brug for vand gennemsnitlig en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke tørre ud eller blive mættet med vand. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt med fingeren, før du giver vand.

  Blomsterne på denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres klare farver og søde duft. Dette gør det til et attraktivt valg for haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige bestøvere. At plante disse blomster kan hjælpe med at skabe en sund og livlig haveomgivelse.

  Kontaktplanter som Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra bidrager ikke direkte til biodiversitet, men kan stadig være et godt supplement i haven. Det anbefales at tilføje andre planter med forskellige blomstringsperioder og fødekilder for at fremme biodiversiteten. Overvej også at plante indfødte planter, der er vigtige for lokale økosystemer.

  Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra blomstrer fra maj til oktober med en blomstringsperiode på ca. 4 til 6 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Den vil trives og vokse godt i direkte sollys.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes på grund af sine smukke blomster og blade. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante.

  Ja, som haveplante har Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra potentiale til at absorbere lyd og dermed virke lyddæmpende. Planter kan hjælpe med at dæmpe lyden i en udendørs omgivelse.

 • Beskæring af en Zonal Geranium bør gøres regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund. Fjern regelmæssigt visne blomster og overskydende grene. Beskær planten om foråret for at bevare formen og fremme blomstringen.

  Vand planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Vand gerne om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplanter som disse har brug for god kvalitetspotning for at vokse og blomstre godt. Sørg for en potning, der er luftig og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Brug helst speciel potning til blomstrende planter for et optimalt resultat.

  Den bedste jord til haveplanter er godt drænet og let fugtig. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer og har en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og tilføre kompost for at vedligeholde jordkvaliteten.

  Denne plante foretrækker en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til optimal vækst og blomstring. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Haveplanter som disse har brug for beskyttelse mod frost om vinteren. Beskyt planten ved at flytte den til et frostsikkert sted eller brug f.eks. en beskyttelsesovertræk. Sørg for, at planten ikke står for vådt om vinteren for at undgå rodædning.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Gød planten hver 2-4 uger i vækstperioden.

  Denne plante har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en gødning med en afbalanceret NPK-forhold. Følg den anbefalede dosis for at undgå overgødning.

  Mulch anbefales til haveplanter for at holde jorden fugtig, reducere ukrudt og beskytte rødderne mod temperatursvingninger. Anbefalede mulch materialer inkluderer kompost, halm, træflis eller barkflis. Det er vigtigt at lægge et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten, men ikke direkte mod stammen.

  Den ideelle jord pH for haveplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere det med kalk eller svovl. En god pH fremmer optagelsen af næringsstoffer af planten og sikrer en sund vækst.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som disse kan biologiske bekæmpelsesmidler såsom rovmider eller mariehøns bruges. Derudover kan naturlige midler som brændenældegødning eller hvidløgsspray være en effektiv løsning. At regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og at vedligeholde planten godt kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra er en smuk og farverig plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af lyserød, lilla, hvid og rød. Bladene er runde i form og har en lysegrøn farve. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra kan også bruges i hængekurve, blomsterkasser eller som bunddække i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.