Petunia Famous Blue

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. De bloemen hebben een mooie trompetvorm en bloeien van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Deze plant is ideaal voor op het terras, in hangmanden of bloembakken. De Petunia Famous Blue houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Met zijn levendige blauwe kleur voegt deze plant een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Famous Blue is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet gedurende het hele jaar groen blijft. Het is aan te raden om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koude temperaturen. Het kan niet overleven in vorstige omstandigheden. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  Petunia Famous Blue is een makkelijke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Regelmatig bemesten en dode bloemen verwijderen bevordert bloeien.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen elke plant om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond.

  Petunia Famous Blue groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei beperkter zijn en kunnen er minder bloemen ontstaan. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige plek te planten voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Blue hebben regelmatig water nodig. Het is meestal voldoende om ze één tot twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar manieren om biodiversiteit te bevorderen in hun tuin. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn belangrijk voor het behoud van deze nuttige bestuivers.

  Ja, de Tuinplant Petunia Famous Blue draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerde flora in de tuin en helpt bij het behouden van de balans in de natuurlijke omgeving. Het is een waardevolle toevoeging in tuinen die biodiversiteit bevorderen.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot en met september en bloeit gedurende enkele maanden.

  Ja, de "Petunia Famous Blue" kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te groeien en te bloeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet geschikt voor consumptie en kunnen giftig zijn bij inname. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Petunia's hebben geen bekende eigenschap van geluidsdemping. Het zijn voornamelijk decoratieve bloeiende planten die in de tuin worden geplant.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en scheuten om de plant gezond te houden. Snoei tot net boven een bladoksel om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water aan de wortels en vermijd dat het blad nat wordt om schimmel te voorkomen.

  De Petunia Famous Blue gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef regelmatig voeding voor bloeiende tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende en voedzame bodem voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort.

  De Petunia Famous Blue gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een beschutte plek kan helpen om de bloemen te beschermen tegen harde wind.

  De Petunia Famous Blue kan niet goed tegen vorst, dus het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door de plant binnen te halen of af te dekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, aangezien dit kan leiden tot rot.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplanten. Goede mulchmaterialen zijn organisch zoals bladeren, stro of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de planten, maar houd de stelen en bladeren vrij van mulch.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Het gebruik van organische materialen zoals compost kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op bladluizen, trips en spint. Je kunt deze plagen bestrijden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor goede luchtcirculatie en voorkom overbewatering om het risico op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen. De bloemen hebben een mooie trompetvorm en bloeien van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Deze plant is ideaal voor op het terras, in hangmanden of bloembakken. De Petunia Famous Blue houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Met zijn levendige blauwe kleur voegt deze plant een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.