Petunia Famous Lilac Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Lilac Vein is een opvallende plant met prachtige lila bloemen en een subtiele witte ader die door de bloemblaadjes loopt. Deze Petunia heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken geplant worden. De bloemen hebben een opvallende en levendige uitstraling die elke tuin of balkon zal opfleuren. De Famous Lilac Vein heeft weinig onderhoud nodig en blijft de hele zomer bloeien, zolang hij regelmatig water en voeding krijgt. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Famous Lilac Vein is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die voornamelijk bloeit in de zomer en herfst. Je zult de plant dus elk jaar opnieuw moeten planten.

  De "Petunia Famous Lilac Vein" is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In strenge winters kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant in de winter naar binnen te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en zijn geschikt voor zowel de tuin als hanging baskets. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen het beste in de volle zon. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Petunia Famous Lilac Vein heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en lucht te circuleren. Plaats de plant niet te dicht op elkaar om overbevolking te voorkomen.

  De Petunia Famous Lilac Vein groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant elke dag ten minste 4 uur direct zonlicht ontvangt. In de schaduw kan de bloei wat minder uitbundig zijn.

  De Petunia Famous Lilac Vein heeft matig water nodig en moet ongeveer 1-2 keer per week worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is ook raadzaam om te controleren of de plant voldoende vocht krijgt op warme zonnige dagen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bloemen willen die deze insecten aantrekken. Deze plant is daarbij een mooie toevoeging aan de tuin vanwege de paarskleurige bloemen met aderen.

  Petunia's trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt voor optimale groei.

  Deze plant begint meestal te bloeien vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloei kan duren van ongeveer mei tot en met september. De plant heeft een lange bloeiperiode.

  Ja, de Petunia Famous Lilac Vein kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon. Deze tuinplant kan goed gedijen in de volle zon en zal mooie bloemen produceren bij voldoende licht.

  Nee, de plant "Petunia Famous Lilac Vein" is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie. Geniet vooral van de kleurrijke bloemen, maar eet ze niet op.

  Ja, Petunia Famous Lilac Vein is geluidsdempend door zijn groene bladeren en dichte groeiwijze. Dit kan helpen om geluiden van buitenaf te absorberen en te verzachten in jouw tuin.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei indien nodig lange scheuten om de plant in vorm te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Vermijd grond met te veel voedingsstoffen om overmatig bladgroei te voorkomen. Zorg dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar niet doorweekt.

  De tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Verrijk de grond indien nodig met compost voor optimale groei en bloei.

  De Petunia Famous Lilac Vein gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Lilac Vein hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Zorg voor een dikke laag mulch rond de planten om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de planten af te dekken met een doek of kunststof om ze te beschermen tegen extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voeding voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de Petunia Famous Lilac Vein te voeden. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het kan ook de temperatuur van de grond reguleren en de wortels van de plant beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Het is aan te raden om een mulchlaag van ongeveer 5-7 cm dik aan te brengen rond de plant.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Dit zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel.

  Een mogelijk probleem met ongedierte bij deze plant kan zijn luizen, spint of trips. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van insecticiden of het verwijderen van aangetaste bladeren. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende licht, water en voeding.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Lilac Vein is een opvallende plant met prachtige lila bloemen en een subtiele witte ader die door de bloemblaadjes loopt. Deze Petunia heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken geplant worden. De bloemen hebben een opvallende en levendige uitstraling die elke tuin of balkon zal opfleuren. De Famous Lilac Vein heeft weinig onderhoud nodig en blijft de hele zomer bloeien, zolang hij regelmatig water en voeding krijgt. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.