Petunia Famous Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Pink is een populaire en kleurrijke bloem met grote, roze bloemblaadjes en een compacte groeiwijze. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Pink gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. Met regelmatig water geven en bijmesten zal deze plant langdurig bloeien en voor een vrolijke sfeer zorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Famous Pink is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren en bloemen na verloop van tijd en heeft regelmatig onderhoud nodig om het beste te gedijen in de tuin. Het is een populaire bloeiende tuinplant die voornamelijk in de zomer bloeit.

  De plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Planten die niet winterhard zijn kunnen gemakkelijk beschadigd raken tijdens koude periodes.

  Petunias zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden in de tuin. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in de volle zon. Het regelmatig verwijderen van dode bloemen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant te hebben, zodat ze voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de planten niet te dicht op elkaar groeien en elkaar gaan belemmeren in hun groei. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  "Petunia Famous Pink" gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook matig groeien in de halfschaduw. Echter, om de bloei te stimuleren is het aan te raden om de plant zo veel mogelijk zonlicht te geven. Het is mogelijk dat de groei minder weelderig is en de bloei minder uitbundig in de schaduw.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen meer water nodig in de zomer, vooral tijdens droge periodes. Je kunt het beste de grond vochtig houden door de plant regelmatig water te geven, ongeveer 1-2 keer per week afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om te voelen of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Petunia Famous Pink is vlinder- en bijenlokkend. Het is een aantrekkelijke plant voor deze bestuivers vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Dit maakt het een mooie toevoeging aan elke tuin.

  Petunia Famous Pink draagt niet bij aan de biodiversiteit omdat deze plant geen voedsel of schuilplaats biedt aan insecten of andere dieren. Het is voornamelijk een decoratieve plant die weinig toevoegt aan de ecologische waarde van de tuin. Er zijn andere planten die beter geschikt zijn voor ondersteuning van biodiversiteit.

  Petunia Famous Pink bloeit van mei tot en met september en bloeit gedurende de hele zomer. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, de Petunia Famous Pink kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot maag- en darmklachten. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt worden voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven in de omgeving. Echter, de effectiviteit als geluidsdemper is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. De focus van deze plant ligt voornamelijk op het decoratieve aspect en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

 • Het is belangrijk om regelmatig verlepte bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om droog te worden voordat het donker wordt.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond om de wortels gezond te houden. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende tuinplanten.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig water krijgt. Vermijd te veel vocht rond de wortels om wortelrot te voorkomen.

  Voor de winter, is het belangrijk om Tuinplanten zoals deze goed te beschermen tegen vorst. Bedek de planten met een dikke laag mulch, zoals stro of bladeren, en zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant af en toe met plantenvoeding.

  Voor tuinplanten zoals de Petunia Famous Pink is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

  Mulchen helpt de grond vochtiger te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag aan van ongeveer 5-7 cm rond de plant, maar vermijd direct contact met de stelen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Pink geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken zoals slechte opname van voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals Petunia Famous Pink, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Het is aan te raden om preventief natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of insectenzeep. Indien nodig kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, maar dit dient met zorg te gebeuren om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Pink is een populaire en kleurrijke bloem met grote, roze bloemblaadjes en een compacte groeiwijze. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Pink gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor hangmanden, bloembakken en borders in de tuin. Met regelmatig water geven en bijmesten zal deze plant langdurig bloeien en voor een vrolijke sfeer zorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.