Petunia Famous Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Purple is een prachtige en levendige plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, hanging baskets en potten op terrassen en balkons. De Petunia Famous Purple gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn eenvoudige verzorging en prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Famous Purple is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die in de winter afsterft en in het voorjaar weer opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is aan te raden om hem binnen te zetten tijdens de wintermaanden of te gebruiken als eenjarige plant tijdens de zomer.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Petunia Famous Purple heeft ongeveer 15 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant goed te verzorgen voor een gezonde groei.

  Petunia Famous Purple groeit het beste op een zonnige plek maar kan ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minstens 5-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In diepere schaduw kan de plant minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous Purple hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken, dus controleer regelmatig of de plant water nodig heeft. Het is aan te raden om 's ochtends vroeg of 's avonds laat water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die insecten aantrekt. De bloemen zijn rijk aan nectar en hebben heldere kleuren die vlinders aantrekken.

  Petunia's zijn over het algemeen geen planten die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze trekken vaak geen nuttige insecten aan en hebben geen specifieke voordelen voor lokale fauna. Het is daarom aan te raden om andere plantensoorten toe te voegen die wel bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot oktober en kan gedurende deze periode bloemen produceren. De bloei kan soms enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat. Zorg ook voor voldoende voeding voor een gezonde groei.

  Nee, Petunia Famous Purple is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is beter om deze plant alleen als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Petunia Famous Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Petunia Famous Purple kan regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en bloeiend te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en lange scheuten om de groei te bevorderen. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met haar wortels in het water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Potgrond is essentieel voor tuinplanten, zoals Petunia Famous Purple, omdat het zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de wortels. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om een gezonde groei te bevorderen. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Vermijd vochtige, slecht gedraineerde grond en zorg voor regelmatige bemesting.

  De Petunia Famous Purple heeft behoefte aan een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Deze tuinplanten doen het goed in bloembakken, hanging baskets of in de border.

  De plant heeft winterbescherming nodig om te overleven tijdens koude temperaturen. Bescherm de plant door hem te verplaatsen naar een beschutte plek of door hem te bedekken met een isolerend materiaal. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft en geef hem extra mulch voor bescherming tegen vorst.

  De Petunia Famous Purple plant houdt van een zonnige standplaats en licht vochtige grond. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom Tuinplanten helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en kan de bodemstructuur verbeteren. Mulch kan worden aangebracht in een laag van 5-10 cm rondom de plant.

  De Petunia Famous Purple gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de optimale groei en bloei van de plant te garanderen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen de pH-waarde van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Petunia Famous Purple" kan je verschillend methoden proberen. Preventief kan je de plant regelmatig inspecteren op luizen, slakken en spint. Indien nodig kan je biologische bestrijdingsmiddelen of roofdieren zoals lieveheersbeestjes inzetten.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Purple is een prachtige en levendige plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, hanging baskets en potten op terrassen en balkons. De Petunia Famous Purple gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn eenvoudige verzorging en prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.