Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose is een rijkbloeiende en kleurrijke plant met opvallende primrosekleurige bloemen. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. De bloemen hebben een opvallende gele kern en bloeien van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De plant trekt vaak bijen, vlinders en andere insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Dankzij de lange bloeiperiode en compacte groeiwijze is de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose een geliefde keuze voor borders, potten en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer en herfst. Planten in potten kunnen in de winter het best naar binnen worden gehaald.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij temperaturen onder het vriespunt. De plant kan het beste worden beschermd door bijvoorbeeld mulch of een vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water en voeding nodig en kan het beste op een zonnige plek geplaatst worden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plant hem op een goed gedraineerde plek in de tuin. Houd rekening met de groeiruimte van de plant en geef hem voldoende ruimte om te kunnen groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook licht gedijen in de halfschaduw. Het zal waarschijnlijk niet goed groeien in volledige schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Ja, Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een geschikte plant voor het aantrekken van bestuivers in de tuin. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin en een bron van voedsel voor deze insecten.

  Deze plant trekt bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel voor bijen en vlinders. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Regelmatig water geven helpt de plant gezond te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en bloemperken. Eetbare planten zijn geschikt voor consumptie en hebben vaak een andere uitstraling.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek wat geluid kan absorberen en dempen. Het kan helpen om geluidshinder in de tuin te verminderen.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de plant bij de wortelzone en vermijd dat het blad nat wordt om schimmelziektes te voorkomen.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond geschikt voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nodig zijn om deze tuinplant te beschermen tegen de kou. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met wat stro of een jute zak. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperioden niet te nat staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een minder gezonde groei van de plant.

  Mulch zorgt voor vochtbehoud en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar laat de stam vrij van mulch.

  De Argyranthemum frutescens heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Dit zal helpen om de plant gezond en goed te laten groeien.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunt u ze besproeien met een milieuvriendelijke insectenspray of natuurlijke zeepoplossing. Zorg er ook voor dat de plant voldoende luchtstroom krijgt en niet te dicht op elkaar geplant staat.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose is een rijkbloeiende en kleurrijke plant met opvallende primrosekleurige bloemen. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. De bloemen hebben een opvallende gele kern en bloeien van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De plant trekt vaak bijen, vlinders en andere insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Dankzij de lange bloeiperiode en compacte groeiwijze is de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Primrose een geliefde keuze voor borders, potten en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.