Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote roze bloemhoofden en een opvallend geel hart. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in zonnige tuinen en patio's. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Daisy Crazy Blazer Rose heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en zijn bloemen te behouden. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een levendige en opvallende toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren kan verliezen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te stimuleren.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij vorstige temperaturen te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. In strenge winters is het aan te raden de plant naar binnen te halen.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zonlicht. Regelmatig water geven en snoeien bevordert de bloei.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden.

  Deze plant groeit het best in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei beperkter zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge en warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en de overvloedige nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken.

  Ja, Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook kan deze plant dienen als voedselbron voor verschillende insecten. Het is dus goed voor de biodiversiteit.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose bloeit van mei tot aan de vorst in het najaar. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant voor in de tuin die niet geschikt is voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door het absorberen en verspreiden van geluidstrillingen in de omgeving. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en dun de plant indien nodig uit om de vorm te behouden. Bij het snoeien is het belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, zodat deze de kans heeft om te herstellen.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds.

  Voor de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Deze plant heeft een goed doorlatende grond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Kies daarom voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een bodem met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door hem te bedekken met een dikke laag mulch. Plaats de plant op een beschutte locatie en houd de grond vochtig om uitdroging te voorkomen. Gebruik bij extreme vorst eventueel een fleecedoek of beschermhoes.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Om de bloei te bevorderen, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant af en toe te bemesten. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de dosering te respecteren.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Het aanbrengen van een laag mulch rond de plant kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen vasthouden, waardoor de plant gezond blijft. Kies een organisch mulch zoals compost, boomschors of cacaodoppen voor optimale resultaten.

  De ideale zuurgraad voor de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te basisch. Het is aan te raden om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  deze plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Deze plagen kunnen bestreden worden met insecticiden, neemolie of door het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Het regelmatig controleren van de plant op symptomen van plagen en het toepassen van preventieve maatregelen kan helpen bij een effectieve ongediertebestrijding.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer Rose is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote roze bloemhoofden en een opvallend geel hart. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in zonnige tuinen en patio's. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Daisy Crazy Blazer Rose heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en zijn bloemen te behouden. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een levendige en opvallende toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.