Diascia Sun Chimes Peach Delight

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Sun Chimes Peach Delight is een compacte en bloeiende plant met zachte perzikkleurige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Het blad is groen en smal, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Diascia Sun Chimes Peach Delight bloeit langdurig van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, als tuinplant is de Diascia Sun Chimes Peach Delight niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een meerjarige plant die in de lente weer opnieuw zal groeien en bloeien.

  De plant Diascia Sun Chimes Peach Delight is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze tuinplanten zijn geschikt voor ons Nederlandse klimaat en kunnen dus de winter overleven. Het is wel aan te raden om ze bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes.

  De Diascia Sun Chimes Peach Delight is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een sterke plant die weinig problemen zal ondervinden bij het onderhoud.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en vermijd te veel concurrentie met andere planten in de tuin. Overbevolking kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de schaduw. Het heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het zal meer bloemen produceren en een gezondere groei hebben in een zonnige omgeving.

  De Diascia Sun Chimes Peach Delight heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  De plant Diascia Sun Chimes Peach Delight is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Deze plant produceert ook bloemen die bestoven kunnen worden door insecten, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende soorten planten is bevorderlijk voor biodiversiteit.

  De plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is het beste om alleen planten te eten die specifiek zijn gekweekt voor menselijke consumptie.

  Ja, als tuinplant absorbeer ik geluid en kan ik helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in uw tuin. Mijn bladeren en stengels hebben een dempend effect op geluidstrillingen. Plaats mij dichtbij een gebied met veel geluid om het effect te maximaliseren.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond. Snoei in het voorjaar eventueel verder om de plant compact en gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt.

  De Tuinplanten Diascia Sun Chimes Peach Delight heeft goede potgrond nodig die goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te drassig.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Mulch de bodem regelmatig om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

  De Diascia Sun Chimes Peach Delight gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur in goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals Diascia Sun Chimes Peach Delight kunnen vorstgevoelig zijn. Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden, kan je mulch aanbrengen rond de wortels en de plant afdekken met een lichte doek of plastic. Het is ook belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen en bij strenge vorst binnen te halen.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan leiden tot een gebrek aan bloemen en groei.

  Mulchen is aan te raden voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan gebruikt worden als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Diascia Sun Chimes Peach Delight gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Diascia Sun Chimes Peach Delight, kan regelmatig controleren op bladluis, spint en trips helpen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden voor de bestrijding van ongedierte. Daarnaast kan het gebruik van organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine een effectieve oplossing bieden.

 • Omschrijving

  Diascia Sun Chimes Peach Delight is een compacte en bloeiende plant met zachte perzikkleurige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Het blad is groen en smal, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Diascia Sun Chimes Peach Delight bloeit langdurig van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.