Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' er en kompakt peberplante, der bliver cirka 45-60 cm høj og producerer smukke mørke orange frugter. Frugterne fra denne plante har en sød og frugtagtig smag med en mild krydret smag. Planten trives godt i solrige og varme miljøer og kan dyrkes både i åben jord og i potter. 'Karneval Dark Orange' er en attraktiv og dekorativ plante, der kan plantes både i køkkenhaven og i prydhaven. Denne peberplante tiltrækker også forskellige bestøvere, såsom bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' kræver regelmæssig vanding og sollys, men er ellers let at passe. Giv ham lidt gødning fra tid til anden og sørg for god dræning for at holde ham sund. Med lidt kærlighed og opmærksomhed vil denne plante trives godt indendørs.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten et solrigt sted i huset, hvor den modtager mindst 6 timer direkte sollys. Undgå mørke hjørner eller steder med lidt naturligt lys.

  Denne plante har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du giver vand.

  Denne plante foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Et sted med indirekte sollys er ideelt til denne stueplante.

  Ja, planten elsker varme og trives godt ved en konstant stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og regelmæssigt give den tilstrækkeligt med sollys. Det er en tropisk plante, der trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare fra nogle få uger til flere måneder.

  Ja, stueplanter har generelt en luftrensende virkning og sikrer et sundere indeklima. Det er kendt, at visse stueplanter som for eksempel spathiphyllum og fredslilje kan forbedre luftkvaliteten. Det er dog stadig vigtigt at luftede rummet regelmæssigt for at have en sund luft derhjemme.

  Ja, planten foretrækker en placering mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er en ideel temperatur for en stueplante som denne. Sørg for en varm og solrig placering.

 • Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede blade og grene. Sørg for, at planten har nok plads til at vokse og udvikle sig ordentligt.

  Planten har brug for regelmæssig vand, sørg for at jorden altid er let fugtig. Vand planten ved rødderne og undgå, at vandet kommer på bladene. I forår og sommer har planten brug for mere vand end om efteråret og vinteren.

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' har brug for pottemuld med god dræning for at undgå rodrot. Brug en letgødet pottemuld for sund vækst og blomstring. Udskift pottemulden årligt for optimale vækstforhold.

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' har brug for veldrænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på næringsstoffer, såsom organisk materiale, for at fremme en sund vækst. Sørg for, at pH-værdien af jorden er neutral til let sur for optimale vækstforhold.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, kontroller jorden regelmæssigt for fugtighed. Giv planten gødning til stueplanter hver måned i vækstsæsonen og fjern regelmæssigt døde blade. Placer planten et solrigt sted og vend potten lejlighedsvis for at fremme jævn vækst.

  Planten kan regelmæssigt tørres af med en fugtig klud for at fjerne støv. Hvis det er nødvendigt, kan bladene forsigtigt skylles under lunkent vand. Undgå at bladene forbliver våde for længe for at undgå skimmeldannelse.

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' har brug for masser af lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at undgå, at bladene vokser mod lyset.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten beskyttes mod kold træk og temperatursvingninger. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius.

  Stueplanter som disse har brug for en gennemsnitlig luftfugtighed. Sørg for, at luftfugtigheden ikke er for lav, især om vinteren, når radiatoren er tændt. Det er en god idé at regelmæssigt kontrollere luftfugtigheden og om nødvendigt øge den med f.eks. en luftfugter.

  Den optimale surhedsgrad i jorden for stueplanter ligger mellem en pH-værdi på 6 og 7. En let sur til neutral jord er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere pH-værdien regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specifikke jordforbedringsmidler.

  Planten har regelmæssig gødning behov under vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Gød planten hver anden uge fra starten af foråret til slutningen af sommeren.

 • Beskrivelse

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' er en kompakt peberplante, der bliver cirka 45-60 cm høj og producerer smukke mørke orange frugter. Frugterne fra denne plante har en sød og frugtagtig smag med en mild krydret smag. Planten trives godt i solrige og varme miljøer og kan dyrkes både i åben jord og i potter. 'Karneval Dark Orange' er en attraktiv og dekorativ plante, der kan plantes både i køkkenhaven og i prydhaven. Denne peberplante tiltrækker også forskellige bestøvere, såsom bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.