Capsicum annuum 'Karneval Light Orange'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' is een paprikaplant met prachtige lichtoranje vruchten. De plant produceert middelgrote, kegelvormige vruchten die een milde tot matige hitte hebben. De vruchten hebben een zoete en fruitige smaak, waardoor ze ideaal zijn voor salades en roerbakgerechten. De 'Karneval Light Orange' plant groeit het beste in een zonnige en goed gedraineerde omgeving. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan moestuinen en siertuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en voeding geven tijdens de groeiperiode. Vermijd te veel water geven, omdat de wortels kunnen gaan rotten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Laat de grond niet uitdrogen en zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Felle zon kan schadelijk zijn voor de bladeren. Plaats de plant dus niet in de volle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden om de plant gezond te houden.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' is een luchtzuiverende plant. Net als andere kamerplanten zoals de ZZ plant en de Areca palm, helpt deze plant om de lucht in huis te zuiveren en te voorzien van extra zuurstof. Het regelmatig water geven en de juiste lichtinval zijn belangrijk voor de luchtzuiverende werking van deze plant.

  De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperaturen zijn ideaal voor de groei en ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemen na de bloei af om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant met mate water worden gegeven.

  De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' gedijt goed in goed doorlatende potgrond geschikt voor kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden en de plant op een zonnige plek te zetten. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten indien nodig.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen toe te voegen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Geef de plant regelmatig vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen en zet hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren af te nemen.

  De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze kamerplant. Zorg voor een luchtvochtigheid van 60-70% om het welzijn van de plant te bevorderen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voedingsstoffen goed kan vasthouden voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij het voorkomen van voedingsproblemen en het bevorderen van de groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant eens per maand tijdens het voorjaar en de zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Karneval Light Orange' is een paprikaplant met prachtige lichtoranje vruchten. De plant produceert middelgrote, kegelvormige vruchten die een milde tot matige hitte hebben. De vruchten hebben een zoete en fruitige smaak, waardoor ze ideaal zijn voor salades en roerbakgerechten. De 'Karneval Light Orange' plant groeit het beste in een zonnige en goed gedraineerde omgeving. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan moestuinen en siertuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.