Capsicum annuum 'Karneval Yellow'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum 'Karneval Yellow' er en dekorativ peberplante med iøjnefaldende gule frugter, der er en festlig tilføjelse til enhver have eller altan. Planten vokser kompakt og producerer rigeligt med frugter, der både er dekorative og spiselige. Frugterne har en mild til medium stærk smag, hvilket gør dem alsidige i køkkenet. 'Karneval Yellow' trives godt på solrige steder med veldrænet jord og regelmæssig vanding. Det er et smukt og produktivt bidrag til enhver køkkenhave.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver kun lidt grundlæggende pleje, såsom regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for skadedyr og sygdomme. Det anbefales også at gøde planten lejlighedsvis for optimal vækst.

  Ja, planten har brug for masser af lys og bør placeres på et solrigt sted. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Et vindue mod syd er ideelt til denne plante.

  Denne plante har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke drivvåd. Vand planten helst om morgenen.

  Denne plante foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. Overdreven sollys kan brænde bladene.

  Ja, planten elsker varme og trives godt ved temperaturer mellem 20 og 25 grader Celsius. En varm og solrig placering vil fremme plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at placere planten et varmt sted i huset.

  Planten blomstrer normalt i sommermånederne, og blomstringsperioden kan vare fra et par uger til flere måneder.

  Ja, planten har luftrensningsegenskaber og hjælper med at rense luften derhjemme ved at absorbere giftige stoffer og omdanne dem til ilt. Det er en smuk tilføjelse til dit interiør for at fremme en sundere levevilkår.

  Ja, denne plante trives bedst et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten er på en konstant temperatur for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg derfor for at placere planten et sted, hvor temperaturen ikke svinger for meget.

 • For at holde planten sund kan du regelmæssigt fjerne døde eller beskadigede blade. Trim også regelmæssigt de grene, der bliver for lange, for at fremme en kompakt vækst. Brug altid rene og skarpe beskæresakse for at undgå skade på planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Giv helst vand til rødderne og undgå, at vand kommer på bladene for at undgå skimmeldannelse. Lad ikke jorden tørre helt ud, men undgå at rødderne står for længe i våd jord for at undgå rådne rødder.

  Capsicum annuum 'Karneval Yellow' har brug for godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. Vælg en pottemuld, der er egnet til stueplanter.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at jorden er let sur til neutral med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Undgå tung lerjord, der hurtigt holder på vandet og kan kvæle rødderne.

  Placér planten et solrigt sted og giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Gød planten hver måned i foråret og sommeren. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  For at rense planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud eller en støvkost. Undgå brug af vand, da det kan beskadige planten. Hvis nødvendigt kan du forsigtigt skylle bladene under lunkent vand, men sørg for at de er helt tørre, før du sætter planten tilbage.

  Capsicum annuum 'Karneval Yellow' har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten et solrigt sted i huset, helst i nærheden af et vindue mod syd. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 12 grader Celsius. Placer planten på et varmt og solrigt sted i huset.

  Luftfugtigheden skal være moderat for denne plante, undgå for tør eller for fugtig luft. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at holde luftfugtigheden på et passende niveau. Sørg for, at planten ikke står i træk for at forhindre skade på bladene.

  Denne plante foretrækker en neutral til let alkalisk jord med en pH mellem 6,0 og 7,5. En for sur jord kan hindre plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, helst med en afbalanceret gødning til stueplanter. Brug en flydende gødning for at fremme sund vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Capsicum annuum 'Karneval Yellow' er en dekorativ peberplante med iøjnefaldende gule frugter, der er en festlig tilføjelse til enhver have eller altan. Planten vokser kompakt og producerer rigeligt med frugter, der både er dekorative og spiselige. Frugterne har en mild til medium stærk smag, hvilket gør dem alsidige i køkkenet. 'Karneval Yellow' trives godt på solrige steder med veldrænet jord og regelmæssig vanding. Det er et smukt og produktivt bidrag til enhver køkkenhave.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.