Capsicum annuum 'Salsa Red'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Salsa Red' is een peperplant met een compacte groeiwijze en glanzende bladeren. Deze variëteit produceert lange, slanke rode pepers die perfect zijn voor het maken van salsa's en andere pittige gerechten. De pepers hebben een aangename zoete en pittige smaak en kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt. De plant gedijt goed in warme klimaten en heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te groeien. Het is een populaire keuze voor thuis tuinieren vanwege de mooie rode pepers en de smaakvolle oogst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze kamerplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen. Regelmatig snoeien en voeden bevordert een gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een zonnige plek, bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Capsicum annuum 'Salsa Red' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt tussen het water geven door.

  Deze plant houdt van veel zonlicht, dus het is belangrijk om het op een zonnige plek te zetten. Zorg ervoor dat het direct zonlicht krijgt, maar vermijd oververhitting. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Kamerplanten helpen giftige stoffen uit de lucht te verwijderen en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig ventileren van de ruimte is echter ook belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Capsicum annuum 'Salsa Red' moet regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken en knip eventuele zijscheuten weg om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar, voordat het groeiseizoen begint, voor het beste resultaat.

  Geef de plant ongeveer twee keer per week water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een mix van potgrond en kleine steentjes voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat gaten heeft voor de afvoer van overtollig water.

  Kamerplanten hebben baat bij goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een luchtige potgrond met toegevoegde compost is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een zonnige plek in huis en voeg eens in de twee weken plantenvoeding toe aan het water. Verwijder regelmatig dode bladeren en uitgebloeide bloemen voor een gezonde uitstraling.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Gebruik eventueel lauw water om hardnekkig vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische sprays of reinigingsmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  Capsicum annuum 'Salsa Red' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende helder indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht en zorg ervoor dat de plant minimaal zes uur per dag licht krijgt.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van vorst te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen, terwijl te lage luchtvochtigheid kan resulteren in droge bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze planten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en overtollig water kan afvoeren om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de grond kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Salsa Red' is een peperplant met een compacte groeiwijze en glanzende bladeren. Deze variëteit produceert lange, slanke rode pepers die perfect zijn voor het maken van salsa's en andere pittige gerechten. De pepers hebben een aangename zoete en pittige smaak en kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt. De plant gedijt goed in warme klimaten en heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te groeien. Het is een populaire keuze voor thuis tuinieren vanwege de mooie rode pepers en de smaakvolle oogst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.