Capsicum annuum 'Salsa Yellow'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Salsa Yellow' is een variëteit van de peperplant die gele vruchten produceert. De vruchten zijn langwerpig van vorm en hebben een pittige smaak. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en gedijt goed in een zonnige en warme omgeving. 'Salsa Yellow' is een decoratieve plant die niet alleen lekker is in gerechten, maar ook een mooie toevoeging is aan de tuin of het balkon. De plant kan ongeveer 60-80 cm hoog worden en heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen.

  Ja, de Capsicum annuum 'Salsa Yellow' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de bovenste laag van de grond om te zien of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats zonder felle zonnestralen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en zal het beste groeien bij een constante temperatuur tussen 20-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met voldoende licht en warmte om optimaal te kunnen groeien en bloeien. In de winter kan het nodig zijn om de plant extra warmte te geven, bijvoorbeeld door een verwarmingsmatje te gebruiken.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van mei tot augustus en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Capsicum annuum 'Salsa Yellow' is luchtzuiverend. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in je huis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voel ik me het meest comfortabel en kan ik goed groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat ik op een plek sta waar het niet te warm of te koud is.

 • Het snoeien van de plant kan bijdragen aan een gezonde groei en het bevorderen van de vorming van nieuwe scheuten. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Gebruik een mengsel van potgrond voor kamerplanten met extra vermiculiet of perliet voor een optimale drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te drassig.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en voorzien zijn van voldoende voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de plant niet te lang nat blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Water de plant regelmatig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding speciaal voor kamerplanten.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Als de bladeren vies zijn, kun je ze voorzichtig schoonmaken met een lauwwarm sopje. Vermijd hierbij de bloemen en vruchten van de plant. Zorg ervoor dat de plant daarna goed kan opdrogen.

  De Capsicum annuum 'Salsa Yellow' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, bij voorkeur in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Een constante temperatuur en geen sterke temperatuurschommelingen zijn ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet meestal neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  De Capsicum annuum 'Salsa Yellow' heeft behoefte aan een voedzame potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststof voor bloeiende planten toe te voegen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Salsa Yellow' is een variëteit van de peperplant die gele vruchten produceert. De vruchten zijn langwerpig van vorm en hebben een pittige smaak. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en gedijt goed in een zonnige en warme omgeving. 'Salsa Yellow' is een decoratieve plant die niet alleen lekker is in gerechten, maar ook een mooie toevoeging is aan de tuin of het balkon. De plant kan ongeveer 60-80 cm hoog worden en heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.