Codiaeum variegatum 'Mammi'

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum 'Mammi' er en tropisk plante med iøjnefaldende og farverige blade. Bladene har en blanding af lilla, rosa, gul og grønne nuancer. Planten vokser kompakt og har en busket vækstform. Det er en nem plante at passe på og trives godt i en varm og fugtig miljø. Codiaeum variegatum 'Mammi' kan dyrkes både indendørs og udendørs.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Codiaeum variegatum 'Mammi' er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i værelser med tilstrækkeligt lys og regelmæssig vanding. Planten har også sjældent problemer med plantesygdomme.

  Ja, planten har brug for masser af lys og bør placeres et sted, hvor de modtager regelmæssigt sollys. Det er vigtigt at undgå direkte sollys for at forhindre bladforbrænding. Det anbefales at dreje planten regelmæssigt for at sikre, at alle sider af planten bliver ensartet belyst.

  De Codiaeum variegatum 'Mammi' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke helt udtørres. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og tåler ikke stærkt sollys. Den trives bedst på et lyst sted med indirekte sollys. For meget sol kan resultere i forbrænding af bladene.

  Ja, denne plante holder af varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18°C og 24°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Det anbefales at placere planten et varmt sted indendørs.

  Codiaeum variegatum 'Mammi' blomstrer ikke, da det er en bladplante. Det er primært kendt for sine markante blade farver og mønstre. Denne plante blomstrer derfor ikke i løbet af året.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Det har potentiale til at filtrere skadelige stoffer fra luften og dermed rense luften. Regelmæssig pleje og vedligeholdelse af planten kan bidrage til et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur skaber et ideelt vækstmiljø for denne indendørs plante. Det er vigtigt at tage hensyn hertil, når man placerer planten.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære planten regelmæssigt, men du kan fjerne døde eller beskadigede blade for at holde planten sund og pæn. Sørg for at bruge en skarp og ren beskæresaks for at minimere skader på planten. Det anbefales at beskære om foråret, når planten er aktivt i vækst.

  Codiaeum variegatum 'Mammi' har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Lad ikke jorden tørre ud, men sørg også for, at rødderne ikke konstant står i våd jord. Giv gerne lunkent vand ved stuetemperatur og undgå at vandet kommer på bladene.

  Planten har brug for en godt drænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en kvalitets pottejord specielt til stueplanter for optimal vækst og sundhed.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet jord med masser af humus. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke drænet. Undgå tung lerjord, da dette kan kvæle planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og bør placeres på et lyst sted. Undgå direkte sollys og sørg for høj luftfugtighed ved at sprøjte regelmæssigt. Brug speciel indendørs plantegødning for en god vækst og blomstring.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en fugtig klud eller en støvekost. Sørg for ikke at beskadige bladene under rengøringen. Hvis der er mere genstridige pletter på bladene, kan du bruge en mild sæbeopløsning til forsigtigt at rengøre dem.

  De Codiaeum variegatum 'Mammi' skal placeres et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkelig dagslys til at trives og beholde sine farverige blade. Undgå mørke hjørner i rummet.

  Denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer. Placer planten et sted, hvor temperaturen er konstant og moderat.

  Den ideelle luftfugtighed for denne plante ligger mellem 50% og 60%. Sørg for, at luften ikke bliver for tør, især om vinteren når opvarmning er tændt. En luftfugter kan hjælpe med at opretholde den rette luftfugtighed.

  Indendørsplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Regelmæssig kontrol og justering af jordens surhedsgrad kan hjælpe med at opretholde plantens sundhed. For sure eller for basisk jordarter kan hindre plantens vækst.

  Brug flydende gødning til stueplanter hver anden uge i vækstsæsonen. Om vinteren er det nok at give gødning en gang om måneden. Sørg for, at planten har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og farverige blade.

 • Beskrivelse

  Codiaeum variegatum 'Mammi' er en tropisk plante med iøjnefaldende og farverige blade. Bladene har en blanding af lilla, rosa, gul og grønne nuancer. Planten vokser kompakt og har en busket vækstform. Det er en nem plante at passe på og trives godt i en varm og fugtig miljø. Codiaeum variegatum 'Mammi' kan dyrkes både indendørs og udendørs.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.